Uhapšen vandal koji je skrnavio groblja u Kosovu Polju

Izvor: Press, 16.Jan.2013, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vandal koji je skrnavio groblja u Kosovu Polju

 Aškalija M. Buzuku, koji je uhapšen juče oko 16 časova, prebačen je u pritvor u Prištini po nalogu tužioca, prenosi RTS.
Na pravoslavnom groblju u Kosovu Polju oštećeno je i porušeno 56 spomenika. Groblje je bilo meta vandalizma i marta 2004. godine, i do sada je porušeno oko 130 nadgrobnih spomenika.

Rušenje spomenika na pravoslavnom groblju u Prištini osudile su sve međunarodne organizacije koje borave na KiM.
 "UNMIK oštro osuđuje ovaj sramni čin. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Uništavanje grobova u bilo kojoj zajednici je za osudu. Opštine širom Kosova su nedavno počele da učestvuju u programu obnove pravoslavnih grobalja. Na žalost, takvi incidenti ozbiljno ugrožavaju napredak koji je do sada postignut", navedeno je u saopštenju te misije.         
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen vandal koji je skrnavio groblje u Kosovu Polju

Izvor: Press, 16.Jan.2013

"Prema prvim rezultatima istrage, policija je eliminisala mogućnost da je oštećenje izvršeno iz međuetnickih ili verskih pobuda, već se radi o motivima materijalne dobiti od strane osumnjičenih u ovom slućaju, tako da je u policijskoj stanici u Kosovo Polju, sem oštećenja imovine, pokrenuta...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.