Uhapšen Srbin na KiM zbog zločina protiv civila

Izvor: RTS, 20.Jul.2019, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Srbin na KiM zbog zločina protiv civila

Kosovsko Specijalno tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen Srbin G. S. zbog sumnje da je u saizvršilaštvu sa drugim optuženima počinio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".
Specijalno tužilaštvo navodi da "postoji osnovana sumnja da je tokom perioda od 15. i 16. aprila 1999. godine, optuženi G. S. u saizvršilaštvu sa drugim optuženim pripadnicima rezervnih vojnih i policijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedinica Srbije, tokom ofanzive protiv civilnog stanovništva u Opštini Lipljan i okolini, uz upotrebu vojne sile, nasilja, pljačke i zastrašivanja, najpre proterao albansko civilno stanovništvo iz njihovih domova, a zatim iz porodica koje su pokušavale da pobegnu od napada i nasilja, odvojio na desetine ljudi, koje su potom ubili".
"Ovim radnjama, optuženi G. S., u saizvršilaštvu sa drugim okrivljenima, izvršio je krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", navodi se u saopštenju.
Specijalno tužilaštvo je zatražilo od Osnovnog suda u Prištini da odredi pritvor protiv optuženog G. S., pod sumnjom da je počinio navedeno krivično delo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Lipljanu uhapšen Srbin zbog navodnih ratnih zločina

Izvor: Blic, 20.Jul.2019

Kosovska policija uhapsila je danas Srbina G. S. osumnjičenog za navodne ratne zločine protiv civilnog stanovništva, saopštilo je kosovsko specijalno tužilaštvo, prenosi "Koha".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.