VUČIĆ SA PORODICOM JANKOVIĆ  Lazar 1.000 beba rođena u bolnici u Pasjanu: Viši nam je natalitet kod našeg naroda na KiM nego u ostatku Srbije (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2023, 11:19

VUČIĆ SA PORODICOM JANKOVIĆ Lazar 1.000 beba rođena u bolnici u Pasjanu: Viši nam je natalitet kod našeg naroda na KiM nego u ostatku Srbije (FOTO/VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas članove porodice Janković sa Kosova i Metohije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas članove porodice Janković sa Kosova i Metohije čiji sin Lazar je hiljadita beba koja je rođena u bolnici u Pasjanu od otvaranja ove zdravstene ustanove 2015. godine.

Lazar je rođen 25. jula ove godine, a tada je njegova porodica izrazila želju da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << detetu ime da lično predsednik Srbije iz zahvalnosti za njegovo zalaganje za otvaranje porodilišta u Pasjanu, ali i za sveukupnu pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Vučić je tada uputio srdačne čestitke majci Tamari i ocu Nikoli na rođenju sina koga je u dogovoru s porodicom krstio imenom Lazar.

Porodilište u Pasjanu otvoreno je zahvaljujući zalaganju države Srbije i predsednika Vučića 2015. godine i od tada se u njemu svake godine rađa sve više beba.

- Viši nam je natalitet kod našeg naroda na KiM nego u ostatku Srbije - kazao je predsednik.

Vučić je upitao porodicu Janković kako žive, na šta je dobio odgovor "Kosovo je lepo".

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik je rekao da će se dogovoriti kada će da krste malog Lazara, i da će zamoliti patrijarha Porfirija da obavi čin krštenja.

- Videćemo sa patrijarhom, da li on ima neku ideju gde bismo to mogli da uradimo - dodao je.

Pitao je Tamaru i Nikolu planiraju li još dece i konstatovao da je mali Lazar divno dete, koje ne plače.

Pitao je devojčicu Unu, da li ide u crkvu, navodeći da njegov sin Danilo redovno ide u crkvu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Lazare, jel bi ti da spavaš? Ti si prava princeza, Una. Ja imam dvojicu sinova, ali ćerka je uvek tatina mezimica - kaže Vučić.

Nikola Janković zahvalio se predsedniku i preneo pozdrave i podršku ljudi sa KiM.

- Vama je mnogo teže, besmisleno je da kažem bilo šta - rekao je Vučić.

Lazar Janković je 1.000 beba koja je rođena u porodilištu u bolnici u Pasjanu od otvaranja ove zdravstene ustanove 2015. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.