Izvor: Blic, 16.Jan.2018, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UŽIVO) UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA Za ubicama se još traga, za to vreme građani će u prostorijama stranke moći da se od njega OPROSTE

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se dogodila jutros oko 8.15 časova u Kosovskoj Mitrovici. Napadači još nisu pronađeni, kosovska policija ponudila je 10.000 evra svakome ko dostavi informaciju o napadačima na Olivera Ivanovića, a srpsko tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je predistražni postupak.

Dobro došli u drugi blog uživo u kome pratimo najnovije vesti vezane za ubistvo Olivera Ivanovića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sve informacije vezane za ovaj događaj pratili smo u prvom blogu, čiji sadržaj možete da pročitate OVDE.

15.50 - Paljenje sveća

15.41 - Telo ubijenog Olivera Ivanovića u prostorijama stranke

Telo ubijenog Olivera Ivanovića, nakon obdukcije, biće odneto u prostorije stranke na čijem je čelu bio Ivanović - Građanska inicjativa "Sloboda, demokratija, pravda"(SDP), a sutra će biti transportovano za Beograd. Očekuje se da će telo uskoro biti doneto u prostorije stranke.

15.40 - Gardijan: Još veće tenzije

Smrt istaknutog srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića mogla bi dodatno da iskomplikuje problematične odnose Beograda i Prištine, konstatovao je danas britanski "Gardijan" i upozorio da će to ubistvo "neki iskoristiti u pokušaju da skrenu pažnju sa rastućih političkih tenzija oko novog kosovskog krivičnog suda". Više o tome pročitajte OVDE.

15.25 - Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo postupak

Tužilaštvo za organizovani kriminal danas je pokrenulo predistražni postupak u pravcu krivičnog dela terorizam povodom ubistva Olivera Ivanovića, saznaje "Blic". Tužilaštvo je podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i Bezbednosno informativnoj agenciji. Istovremeno je su toku dana predstavnici tužilaštvo imali sastanak sa predstavnicima MUP i BIA.

15.17 - Bećković: Uvek sam se čudio kada ga vidim nasmejanog

Oliver Ivanović bio je jedna od najmarkantnijih ličnosti koje su se pojavile među Srbima, a njegovo ubistvo je najtragičniji početak nove godine, rekao je akademik Matija Bećković. "Uvek sam se čudio kad ga na onim suđenjima vidim nasmejanog i ubeđenog da će se lako izvući. Imao sam utisak da baš nema jasnu predstavu u kakvoj se situaciji obreo. A ovaj čin to potvrđuje", rekao je Bećković.

15.09 - Kosovska policija nudi 10.000 za informaciju o ubicama

Kosovska policija je ponudila 10.000 evra svakome ko ponudi informaciju o napadačima na Olivera Ivanovića.

15.05 - Evo gde je tačno pronađen automobil kojim su ubice pobegle

Automobil marke "opel astra" kojim su pobegle ubice Olivera Ivanovića pronađen je na udaljenosti od oko jednog kilometra od mesta zločina, i to ispred albanskih kuća na granici sa srpskim naseljem, nezvanično saznaje "Blic". Više onašim saznanjima, pročitajte OVDE.

14.56 - Šutanovac: Prvi politički atentat posle 15 godina

"Ovo je pucanj u mir. Ovo je prvi politički atentat posle 15 godina. Pozivamo nadležne da se hitno nađu izvršioci i inspiratori ovog svirepog ubistva", izjavio je na pres konferenciji lider DS Dragan Šutanovac.

14.50 - Bugarski premijer osudio ubistvo Ivanovića

Bugarski premijer Bojko Borisov osudio je ubistvo Olivera Ivanovića, te naglasio da je svako nasilje u suprotnosti sa vrednostima civilizacije i evropskim izborom zemalja zapadnog Balkana.

14.43 - Popodne prvi nalazi obdukcije Olivera Ivanovića

U Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici počela je obdukcija tela ubijenog Olivera Ivanovića, a njeni prvi rezultati očekuju se u toku popodneva, rekao je za Tanjug direktor te bolnice Milan Ivanović. Nakon toga Ivanovićevo telo biće odneto u prostorije stranke. Opširnije pročitajte OVDE.

14.28 - Janković: Mi u Srbiji jedni na druge gledamo kao na zveri

Lider PSG Saša Janković izjavio je danas da je ubistvo Olivera Ivanovića težak momenat za Srbiju i pozvao građane na mir i pribranost. On je rekao da u Srbiji mnogo toga treba da se promeni, jer ovde "jedni na druge gledamo kao na zveri". Više o tome šta o čemu je sve bilo reči na ovoj pres konferenciji, počitajte OVDE.

14.27 - Ivanovićev brat: Ubijena nada u mir

Miroslav Ivanović, brat Olivera Ivanovića koji je jutros ubijen u Kosovskoj Mitrovici, rekao je Srni da je tim činom ubijena nada u mir i demokratiju na Kosovu i Metohiji i dodao da ne želi da spekuliše o tome ko stoji iza ubistva.

13.15 - Vučić: Za Srbiju, ovo je teroristički akt

"Za državu Srbiju ovo je teroristički akt", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon održane hitne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. Vučić je rekao da već danas očekuje da Tužilaštvo pokrene istragu. Više o tome šta je predsednik Vučić izjavio, pročitajte OVDE.

13.36 - Ivanović će biti sahranjen u Beogradu

Oliver Ivanović će najverovatnije biti sahranjen u Beogradu, na zahtev članova njegove porodice, saznaje Tanjug iz izvora bliskih porodici.

13.33 - Pet prostrelnih rana u predelu grudnog koša

Direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović izjavio je da je Oliver Ivanović zadobio najmanje pet prostrelnih rana u predelu grudnog koša i da je, uprkos intenzivnoj reanimaciji, podlegao povredama. Kako su rekli Ivanovićevo izrešetano telo su zatekli na mestu zločina u 8.18 i hitno ga prebacili, iako je u tom trenutku bio bez znakova života, na prijemno hirurško odeljenje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teodorović: Odgovornost je i na onima koji targetiraju

Izvor: N1 televizija, 16.Jan.2018

Miloš Teodorović iz RSE kaže da je pitanje bezbednosne ugroženosti Olivera Ivanovića pitanje i za Prištinu i za Beograd. Rekao je da je odgovornost i na vlastima koje targetiraju svojim izjavama ljude, jer treba da vode računa da se oni vraćaju u svoj komšiluk. "Da li razlog unutrašnje politike...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.