UNS: Protest zbog privođenja Sonje Ivković novinarke Jedinstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Protest zbog privođenja Sonje Ivković novinarke "Jedinstva"

Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu protestovali su danas zbog privođenja novinarke "Jedinstva" Sonje Ivković koju su carinski službenici zaustavili na putu Prekovce - Novo Brdo, dok je razvozila novi broj ovog lista Srbima u okolnim selima.

Sonja Ivković je rekla da joj je policija stavila lisice na ruke, navodi se u saopštenju i dodaje da UNS to smatra prekomernom upotrebom sile prema novinarki.

Prema saznanjima UNS, policija je u izveštaju napisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je Sonja Ivković vozila u alkoholisanom stanju i da je privedena pošto je odbila alko test.

Sonja Ivković je tokom saslušanja tvrdila da je reč o političkom pritisku zbog njenog pisanja u listu "Jedinstvo" i odbila da potpiše policijski zapisnik, jer njena izjava nije uneta.

Nakon saslušanja, novinarka je puštena, a njeno vozilo ostalo je u policijskoj stanici Gnjilane.

UNS i UNS na Kosovu traže da unutrašnja kontrola policije i administracija EULEKS ispitaju sve okolnosti privođenja Sonje Ivković, kao i da utvrde odgovornost carinskih službenika koji su zaustavili i pretresli njen automobil, a zatim pozvali policiju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.