U ponedeljak o trošenju sredstava na Kosovu

Izvor: RTS, 10.Apr.2014, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak o trošenju sredstava na Kosovu

Anketni odbor za ispitivanje trošenja budžetskih sredstava na Kosovu i Metohiji od 2000. do 2012. godine predstaviće svoj izveštaj na sednici u ponedeljak, najavio je Nebojša Stefanović.

Predsednik Skupštine Srbije rekao je da je važno da građani Srbije znaju kako je trošen njihov novac.

"Mislim da tu niko ne sme da bude zaštićen i da izveštaj treba da pokaže realno stanje, kako su se te stvari odvijale", rekao je Stefanović za Betu.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je izrazio uverenje da će izveštaj biti predstavljen javnosti ubrzo nakon usvajanja na sednici Odbora.

Anketni Odbor formiran je u aprilu 2013. godine i on ima 14 članova kojima su u utvrđivanju činjenica pomagali zaposleni u Poreskoj upravi, Državnoj revizorskoj instituciji i pravnici.

Govoreći o izboru predsednika Skupštine Srbije, Stefanović je rekao da će procedura početi 16. aprila, nakon verifikacije poslaničkih mandata. 

"U sredu ili četvrtak je realno da možemo da očekujemo - ukoliko do te rasprave dođe, da ona bude okončana. Očekujem da će u tih nekoliko dana biti izabran predsednik", rekao je Stefanović.

Stefanović je kazao da rasprava o izboru predsednika Skupštine "teško može da bude završena tog dana, osim ako se ne bude radilo do duboko u noć", i dodao da će trajanje sednice zavisiti od toga koliko će poslanici raspravljati.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije zakazana je za sredu, 16. aprila, u 16 časova. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.