U ponedeljak novi protest studenata oko crkve u Prištini

Izvor: RTS, 25.Sep.2016, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak novi protest studenata oko crkve u Prištini

Studenti prištinskog Univerziteta najavili su za ponedeljak okupljanje ispred nedovršenog pravoslavnog hrama Hrista Spasitelja u Prištini, gde će, kako navode, "podsetiti na masakr Srbije počinjen na Kosovu".
Organizacija "Studentska demokratija", skup je najavila za 11.30, nazivajući ga simboličnom akcijom, tvrdeći da se pravoslavna crkva nalazi na prostoru Univerziteta.
Albanski studenti su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i prošle nedelje u dva navrata organizovali proteste ispred srpske pravoslavne crkve, koju su monasi, sveštenstvo i vernici Eparhije raško-prizrenske očistili i sredili dvorište porte.
Akcija predstavnika crkve i vernika naišla je na negodovanje albanskih studenata. Oni su na jednom od skupova na crkvu postavili natpis kojim tvrde da je "gradnjom crkve okupirano zemljište Univerziteta i da je podignuta u vreme šovinističkog režima Miloševića".
Policija je prilikom postavljanja tog natpisa privela nekoliko studenata, ali ih je nedugo zatim i oslobodila. Postavljeni natpis policija je uklonila.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova provokacija kod crkve u Prištini

Izvor: RTS, 26.Sep.2016, 13:51

Grupa studenata Prištinskog univerziteta okačila je na nedovršeni Hram Hrista Spasa u Prištini pano kojim traži njegovo pretvaranje u "muzej žrtava Miloševićevog režima na Kosovu". . "Tražimo da objekat podignut nasiljem...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.