Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Apr.2020, 15:36

U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu nova četiri slučaja zaraze, ukupno 15

Četiri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su danas na severu Kosova, u opštinama Kosovska Mitrovica i Zvečan, čime je broj zaraženih povećan na 15 osoba.

Prema rečima epidemiologa Aleksandra Antonijevića, do sada su testirane 24 osobe, a planirano je da tokom dana taj broj bude do 120.

U saopštenju štaba Kosovske Mitrovice, navedeno je da je reč je o osobama koje imaju simptome, a testiraju se i oni koji su imali blizak kontakt sa do sada zaraženima, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao i medicinsko osoblje.

"Očekujemo odluku centralnog kriznog štaba iz Beograda da se omogući smeštanje pacijenata sa lakšom kliničkom slikom u studentskom domu u Kosovskoj Mitrovici, a na predlog epidemiologa iz Beograda, koji su posetili sever Kosova i snimili situaciju na terenu", navedeno je u saopštenju.

Upravnik pritvorskog centra Kosovska Mitrovica Benasim Medić kazao je da su testirane još 83 osobe, radnici i zatvorenici pritvorske jedinice u Kosovskoj Mitrovici i da su svi rezultati negativni.

Krizni štabovi na severu Kosova podsetili su da prodavnice i apoteke rade sutra do 13 čsova, a da u nedelju neće raditi.

Upućen je apel građanima da ostanu u svojim domovima i pridržavaju se svih mera koje krizni štabovi donose.

Na severu Kosova od posledica korona virusa preminuo je jedan pacijent iz Leposavića koji je bio bubrežni bolesnik.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu nova četiri slučaja zaraze, ukupno 15

Izvor: Danas, 03.Apr.2020

 Četiri nova slučaja zaraze korona virusom potvrđena su danas na severu Kosova, u opštinama Kosovska Mitrovica i Zvečan, čime je broj zaraženih povećan na 15 osoba.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.