U Francuskoj objavljen strip Dobrodošli na Kosovo

Izvor: KMnovine.com, 20.Nov.2019, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj objavljen strip ''Dobrodošli na Kosovo''

Strip prati život mladog Dimitrija, koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre pogroma nad Srbima 2004. godine.


   
Naslovna strana stripa    


U Francuskoj je objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo" s ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu, saopštio je osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon.

Gujon je na svom nalogu na Instagramu >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << naveo da je njegova organizacija podržala štampanje stripa koji prati život mladog Dimitrija, koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre pogroma nad Srbima 2004. godine.




"Ova romansirana drama je sačinjena od realnih događaja i pokazaće francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla. Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, ovo je još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu", napisao je Gujon.





On je naglasio da se, odmah po objavljivanju, strip "Dobrodošli na Kosovo" našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj.




Gujon je na Instagramu objavio i fotografiju na kojoj u rukama drži strip i čestitao ekipi koja je radila na projektu, na čelu sa Nikolom Mirkovićem.





PREPORUČENO: 
17. mart Nagrađeni Pogrom - dokumentarni film (video) - KM NovineDokumentarni film ''17. mart nagrađeni Pogrom" je prvi dokumentarni film u produkciji ''KM Novina''. Povodom 17. marta i sećanja na Pogrom 2004. godine, KM novine zvanično najavljuju film posvećen tim danima terora i divljanja šiptarskih ekstremista pod upravljačkom palicom svojih vođa i mentora sa zapada.


PREPORUČENO: 
Sećanje na 17. mart: Nas je UNMIK proterao, ne Albanci (VIDEO) - KM NovineSećanje na 17. mart: Nas je UNMIK proterao, ne Albanci (VIDEO) Tokom Pogroma 17. - 19. marta 2004. godine sa Kosova i Metohije je prognano 4012. Srba. Većina njih pobegla kako bi se spasila pred talasom albanskog nasilja ali tamo gde Albanci nisu smeli da napadnu, za njih je progon sprovela UNMIK policija.




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Vladiak #Jovan #Ćulibrk #Padobranac #Žrtve #Jasenovac #Crkva #Ekumenizam #Laž #Zlo #Kosovo,
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.