U Francuskoj objavljen strip Dobrodošli na Kosovo

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo"

Humanitarac Arno Gujon je objavio da je u Francuskoj izdat istorijski stip, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu.
U Francuskoj je objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo", čije je štampanje podržala "Solidarnost za Kosovo", naveo je osnivač te humanitarne organizacije Arno Gujon.

Priča prati život mladog Dimitrija koji se iz izbeglištva vraća na KiM, neposredno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pre pogroma Srba 2004. godine.
"Ova romansirana drama je sačinjena od realnih događaja i pokazaće francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla. Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, ovo je još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu", napisao je Gujon.
Humanitarac je istakao da se "Dobrodošli na Kosovo" odmah pri objavljivanju našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj.
Gujon je čestitao ekipi koja je radila na projektu, na čelu sa Nikolom Mirkovićem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019

U Francuskoj je objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo" s ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu, saopštio je osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon...Gujon je na svom nalogu na Instagramu naveo da je njegova organizacija podržala štampanje stripa koji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.