U Bujanovcu država Srbija promoviše Veliku Albaniju kroz aktivnosti predstavnika vlasti

Izvor: KMnovine.com, 03.Okt.2020, 10:01

U Bujanovcu država Srbija promoviše Veliku Albaniju kroz aktivnosti predstavnika vlasti

BUJANOVAC, 30.septembar - funkcineri najviših državnih organa u Srbiji aktivno promovišu krajnje neprijateljske namere prema svojoj državi  isve o potpuno nekažnjeno.


   
Smotra folklora u Bujanovcu 2016.
   

Poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi ocenio je da je opštinama na jugu Srbije sa većinskim albanskim stanovništvom dobrodošla svaka vrsta pomoći, i da osnivanje Kancelarije za pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << građanima Preševske doline označava početak "institucionalne pomoći Kosova Albancima na jugu Srbije" i da veruje da će se saradnja "sa matičnim državama još više intenzivirati u budućnosti".



   
Šaip Kamberi
   
„To je dobar korak da Kosovo u okviru granica međunarodnog prava počne institucionalno da se bavi pitanjima Albanaca Preševske doline i da im na institucionalan način pomogne“, rekao je Kamberi, prenosi Radio Slobodna Evropa.
Ovakav stav predsravlja najgrublju vrstu promocije albanskog separatizma i jasan nagoveštaj antidržavnih aktivnosti usmerenih ka daljem otimanju teritorije Republike Srbije. Teško je poverovati, ali to je činjenica, da takve aspiricaije imaju direktnu podršku Vlade u Beogradu i režima Aleksandra Vučića.

Kamberi je dalje istakao da je osnivanje Kancelarije važno i sa aspekta uspostavljanja bolje komunikacije između Albanaca iz Preševske doline sa (separatističkom) tzv "vladom Kosova".
„Mislim da je to važan korak u cilju ostvarivanja naših zagarantovanih prava u skladu sa međunarodnim standardima“, rekao je Kamberi.


   
Mladost Bujanovca
   
On je dodao i da se nada da će otvaranje kancelarije pratiti i sredstva kojima će biti realizovani projekti koje će "Kancelarija vlade Kosova" snažno podržati, rekao je Kamberi koji je i dan ranije još jednom potencirao "međunarodni karakter" ovakvog gesta ali i zasebnu "državnost" Kosova i Metohije poručivši da će se saradnja i koordinacija sa matičnim državama još više intenzivirati u budućnosti.

- Preševska dolina, polako, ali sigurno, formira institucionalnu podršku Republike Kosovo i Republike Albanije
– dodao je Kamberi, poslanik u Skupštini republike Srbije.
Odsustvo svake osude pa i uopšte reakcije na ovakve duboko antisrpske i antidržavne izjave i aktivnosti, nedvosmisleno pokazuje da Aleksandar Vučić i njegova vlada pomažu i podržavaju komadanje Srbije zarad stvaranja Velike Albanije.


Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




PROČITAJTE JOŠ:Šiptarski separatisti donirali pola miliona evra Albancima u Preševu, Medveđi i Bujanovcu Takozvana "vlada" šiptarskih separatista, na čijem se čelu nalazio,Aljbin Kurti odlučila je da izdvoji pola miliona evra za podršku Preševu, Medveđi i Bujanovcu. Povod je situaciji izazvana pandemijom Koronavirusa, saopštilo je njihovo ilegalno "ministarstvo finansija". Poseban doprinos u realizaciji ove pomoći, kako navode, ima zamenik ilegalnog "ministra finansija" Iljir Aljiju, koji je poreklom iz sela Kapti u opštini Medveđa.


PROČITAJTE JOŠ:Apel za zaštitu juga Srbije od nasilne albanizacijeApel za zaštitu juga Srbije od nasilne albanizacije "Beograd tako, direktno ili indirektno, doprinosi, a u izvesnom smislu i finansijski potpomaže proces albanizacije juga Srbije" navode potpisnici ovog dramatičnog apela. Poštovana gospodo, Obraćamo vam se s molbom da, u granicama svojih ovlašćenja i mogućnosti, doprinesete zaštiti juga centralne Srbije od etničkog inženjeringa i nasilnog nametanja produkata velikoalbanske politike i ideologije.


PROČITAJTE JOŠ:Beograd poklanja Medveđu albanskim separatistima Veleizdajnička akcija: ko predaje opštinu Medveđa na jugu Srbije, separatističkoj "državi" na KiM Medveđa je, od nedavno, predmet nagađanja o ideji razmene srpskih teritorija, tačnije onih na jugu države sa delovima pod okupacijom NATO pakta na Kosovu i Metohiji.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.