Trojica pripadnika specijalnih jedinica tzv. Kosovske policije uhapšeno u centralnoj Srbiji

Izvor: KMnovine.com, 14.Jun.2023, 21:02

Trojica pripadnika specijalnih jedinica tzv. "Kosovske policije" uhapšeno u centralnoj Srbiji

Trojica pripadnika specijalnih jedinica tzv. "Kosovske policije" uhapšeno u centralnoj Srbiji Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, danas su locirali i uhapsili tri pripadnika specijalnih jedinica takozvane "Kosovske policije".


   
Foto: MUP Srbije    


Teroristi su uhapšeni u administrativnom pojasu prema Kosovu i Metohiji, daleko u >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << dubini teritorije centralne Srbije, saopštio je MUP koji je objavio njihove inicijale R. Z, B. S. i M. Š.

Kako se navodi u saopštenju "Brzom i efikasnom akcijom srpske policije, uspešno je sprečen pokušaj Kosovske policije da upadom na teritoriju centralne Srbije izvrše akciju koja po svim parametrima predstavlja teroristički akt u cilju dodatne destabilizacije i eskalacije sukoba uperen protiv Republike Srbije", navodi se.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Željko Brkić rekao je na vanrednoj konferenciji za medije da su trojica šiptarskih specijalaca uhapšeni na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije.




"Dana 14. 6. u 12.38 u administrativnom pojasu prema Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija, daleko u dubini centralne Srbije, pripadnici MUP-a, antiterorističke grupe posebne jedinice policije locirali i uhapsili su tri pripadnika takozvane kosovske policije", rekao je Brkić.




Sva trojica bili su naoružani automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa GPS uređajima, mapama i drugom opremom.

Brzom i efikasnom akcijom srpske policije, uspešno je sprečen pokušaj tzv. "kosovske policije" da upadom na teritoriju centralne Srbije izvrše akciju koja po svim parametrima predstavlja teroristički akt u cilju dodatne destabilizacije i eskalacije sukoba, uperen protiv Republike Srbije.




Naveo je i da će policija u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom nastaviti dalji rad.




* * *

Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Poznata imena trojice pripadnika tzv. ''Kosovske policije'' uhapšenih kod Raške

Izvor: KMnovine.com, 14.Jun.2023

Poznata imena trojice pripadnika tzv. ''Kosovske policije'' uhapšenih kod Raške U dubini teritorije centralne Srbije danas su uhapšena tri lica albanske nacionalnosti koja se sumnjiče za pokušaj izvođenja terorističkih akcija, saopštio je MUP Srbije....    .Privedeni: Rifat...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.