Trifković: Situacija u SANU po pitanju Kosova trebalo bi da se završi smenom Kostića

Izvor: KMnovine.com, 01.Mar.2021, 20:08

Trifković: Situacija u SANU po pitanju Kosova trebalo bi da se završi smenom Kostića

Trifković: Situacija u SANU po pitanju Kosova trebalo bi da se završi smenom Kostića Spoljnopolitički urednik časopisa "Hronikls" istoričar Srđa Trifković izjavio je da bi, nakon izjave predsednika SANU Vladimira Kostića da Kosovo i Metohija više nisu srpski, trebalo izabrati drugog čoveka da vodi tu instituciju.



“Izjava predsednika SANU Vladimira Kostića ne može da bude njegovo privatno mišljenje po prirodi njegove funkcije. Skandalozno >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << je za jednu nacionalnu instituciju da ima na čelu čoveka koji poziva na kršenje Ustava i odricanje od teritorijalnog integriteta. Situacija nastala u SANU povodom pitanja Kosova i Metohije trebalo bi da se završi izborom novog čoveka na čelu akademije, jer ovo nije prvi put da Kostić daje ovakve izjave”, rekao je Trifković.

On je podržao inicijativu akademika Matije Bećkovića da Srpska akademija nauka i umetnosti treba da saopšti stav o “najvažnijem i najaktuelnijem pitanju Srbije i srpske nacije – Kosovu i Metohiji”.

“Mislim da je trebalo ta incijativa da bude pokrenuta i ranije, ali sa druge strane, verujem, zbog Matijinog ugleda, renomea i težine njegovog ulgeda, da je značajno što je ovo poteklo od njega”, rekao je Trifković.

On je podsetio, da je svojevremeno, kada je pre nekoliko godina Kostić nešto slično izjavio, to uporedio sa jednim slučajem između Nemačke i Francuske.

“Bilo bi nezamislivo da pre Prvog svetskog rata neki član francuske akademije kaže da priznaje nemačku aneksiju Alzasa i Lorene. Francuska nacija je bila jedinstvena da su to otete provincije, koje pre ili kasnije moraju da budu vraćene”, rekao je Trifković.



* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
PREPORUČUJEMO: Mihajlo T. Makić - Još jedna američka podvala: ''Vi ste svet'' - KM NovinePREPORUČUJEMO: Mihajlo T. Makić - Još jedna američka podvala: ''Vi ste svet'' Više od dve godine, američka ambasada na našim ekranima emituje hvalospeve u vidu spotova za zasluge istaknutih Srba koji su dali nemerljiv doprinos Americi i svetu. Spotovi nose naziv „Vi ste svet".


PROČITAJTE JOŠ:   
NP ''Otadžbina'': Otvoreno pismo predsedniku Srpske akademije nauka i umetnosti, dr Kostiću - KM NovineNO ''Otadžbina'': Otvoreno pismo predsedniku Srpske akademije nauka i umetnosti, dr Vladimiru Kostiću "Nama nije jasno zbog čega Vi nagrađujete one koji čine zločin nad našim narodom time što im dajete teritoriju."


PROČITAJTE JOŠ:   
ALARMANTNO: Vučić opet potvrdio da će priznati nezavisnost Kosova samo da ponude bilo šta! - KM NovineKako "Blic" prenosi, o Kosovu i Metohiji austrijskom dnevniku Klajne cajtung Vučić je rekao On je još jednom ponovio da je protiv zamrznutog konflikta iako se preko 80% srpske javnosti izjasnilo da je upravo za tu opciju. Pre svega jer se "sa Zapada nam niko ne nudi ništa za Kosovo osim poniženja".





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju


Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.