Tramp postavio Grenela na čelo svih obaveštajnih službi; ostaje zadužen za dijalog Beograda i Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2020, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp postavio Grenela na čelo svih obaveštajnih službi; ostaje zadužen za dijalog Beograda i Prištine

Ambasador Ričard Grenel, koji je imenovan za vršioca dužnosti šefa Nacionalne obaveštajne službe SAD, nastaviće istovremeno da obavlja i funkciju specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trampa za pregovore Srbije i Kosova, rekao je za Tanjug portparol Grenela Dik Kastin.

"Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel nastaviti da obavlja dužnost ambasadora SAD u Nemačkoj, kao i specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trampa za mirovne pregovore Srbije i Kosova i sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vršioca dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe", rekao je Tanjugu portparol Grenela Dik Kastin.

Bela kuća zvanično je potvrdila da je američki predsednik imenovao Grenela za vršioca dužnosti šefa svih obaveštajnih službi SAD.

Predsednik Tramp ima potpuno poverenje da će Grenel obavljati posao na najprofesionalniji način, navedeno je na sajtu Bele kuće.

U upravo objavljenom saopštenju navedeno je da ambasador Grenel ima veliko iskustvo u radu sa službama bezbednosti i na brojnim dodatnim pozicijama, uključujući i mesto specijalnog izaslanika za pregovore Srbije i Kosova, i kao portparol SAD u UN.

"Posvećen je vanpolitičkom i vanpartijskom pristupu i kao čelnik svih obaveštajnih agencija SAD, od kojih zavisi bezbednost i sigurnost zemlje", navodi se na sajtu Bele kuće.

Grenel će biti nadležan za 17 obaveštajnih agencija SAD, među kojima su CIA, FBI, Vojno obaveštajna agencija, NSA...

Imenovanje za vršioca dužnosti znači da Grenel neće morati da bude potvrđen u Senatu, navodi AP.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.