To je podmetnuto parče propagande

Izvor: B92, 02.Jun.2020, 19:53

"To je podmetnuto parče propagande"

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju reagovala je povodom albanskog filma "Velika srpska istorijska obmana - kako su Srbi ukrali albansku istoriju".

Kako se navodi u saopštenju, taj dokumentarni film koji je emitovan na albanskoj televiziji Top kanal podmuklo je i verovatno sa strane podmetnuto parče propagande koje treba da održi vatru sukoba između Srba i Albanaca.

"Razume se da Srbija nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ni po koju cenu neće odreći svojih svetinja na Kosovu i Metohiji, a verujemo da ni albanski narod, koji je ponosan na sopstvenu bogatu istoriju i tradiciju, nema potrebu da poseže za tuđom istorijom i tradicijom", navedeno je u saopštenju.

Uz ocenu da tu potrebu nastoje da generišu promoteri fašističkih velikoalbanskih ideja, kojima "otimanje tuđe istorije i tradicije jeste samo nešto što nadopunjuje otimanje tuđih teritorija" iz Kancelarije poručuju da pretpostavljaju da u ovom slučaju pomažu i određeni inostrani centri moći koji, kako kažu, na velikolbanski projekat gledaju kao na sredstvo za zadovoljenje sopstvenih ekspanzionističkih ciljeva.

"Srbija želi da u budućnosti i sa Albanijom i sa Albancima ima najbolje moguće odnose" navode u saopštenju uvereni da je potrebno zaustaviti "velikoalbanske propagandiste i falsifikatore istorije", kako bi i srpski i albanski narod mogli da imaju sigurnu i prosperitetnu budućnost.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.