Đurić: Verujemo da albanski narod nema potrebu da poseže za tuđom istorijom

Izvor: RTS, 02.Jun.2020, 18:05

Đurić: Verujemo da albanski narod nema potrebu da poseže za tuđom istorijom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da dokumentarni film albanske televizije "Top kanal" pod zloćudnim naslovom "Velika srpska istorijska obmana - kako su Srbi ukrali albansku istoriju" jeste podmuklo i verovatno sa strane podmenuto parče propagande koje treba da održi vatru sukoba između Srba i Albanaca.
"Razume se da se Srbija nikada i ni po koju cenu neće odreći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svojih svetinja na Kosovu i Metohiji, a verujemo da ni albanski narod, koji je ponosan na sopstvenu bogatu istoriju i tradiciju, nema potrebu da poseže za tuđom istorijom i tradicijom", kaže Marko Đurić. 

Tu potrebu, kako kaže Đurić, nastoje da generišu promoteri fašističkih velikoalbanskih ideja, kojima otimanje tuđe istorije i tradicije jeste samo nešto što nadopunjuje otimanje tuđih teritorija. 
"Naslućujemo da im u ovom slučaju pomažu i određeni inostrani centri moći koji, ne prvi put u istoriji, na valikolbanski projekat gledaju kao na sredstvo za zadovoljenje sopstvenih ekspanzionističkih ciljeva", istakao je direktor Kancelarije za KiM. 
Đurić kaže da Srbija želi da u budućnosti i sa Albanijom i sa Albancima ima najbolje moguće odnose.
"Smatramo da je potrebno zaustaviti velikoalbanske propagandiste i falsifikatore istorije, kako bi i srpski i albanski narod mogli da imaju sigurnu i prosperitetnu budućnost", rekao je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"To je podmetnuto parče propagande"

Izvor: B92, 02.Jun.2020

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju reagovala je povodom albanskog filma "Velika srpska istorijska obmana - kako su Srbi ukrali albansku istoriju"...Kako se navodi u saopštenju, taj dokumentarni film koji je emitovan na albanskoj televiziji Top kanal podmuklo je i verovatno sa strane podmetnuto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.