Tim iz tzv. Kosova drugu godinu zaredom u Ligi Konferencije

Izvor: B92, 31.Avg.2023, 22:59

Tim iz tzv. Kosova drugu godinu zaredom u Ligi Konferencije

Ekipa Balkanija poražena od BATE Borisova u Mađarskoj u revanšu plej-ofa za Ligu Konferencija, ali je prošla dalje zbog pobede u prvom meču od 4:1.

Balkani je i minule sezone igrao grupnu fazu trećeg po jačini evropskog takmičenja.

Ekipa iz Suve Reke je krenula iz kvalifikacija za Ligu šampiona gde je poražena od Ludogoreca, da bi u kvalifikacijama za Ligu konferencija redom eliminisala Larne (S. Irska), Linkoln Red Imps (Gibraltar) i BATE (Belorusija). >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Revanš utakmica BATE - Balkani igrana je inače u mestu Mezokovedu u Mađarskoj, zbog zabrane UEFA prema beloruskim klubovima zbog savezništva sa Rusijom i pozicije prema invaziji Rusije na Ukrajinu.

BATE je ostvario tek utešnu pobedu, tako da je tim iz južne srpske pokrajine prošao dalje - već drugu sezonu zaredom.

U grupnu fazu Lige Konferencija plasirao se i islandski Brejđablik koji je u dvomeču, ukupnim rezultatom 2:0, bio bolji od makedonske Struge.

U kuglicama na žrebu grupa za treće po jačini evropsko takmičenje biće ime i jednog srpskog kluba - Čukaričkog.

Tim sa Banovog Brda poražen je i u revanšu plej-ofa za prolaz u Ligu Evrope od Olimpijakosa (3:0) pa će u četvrtak biti u šeširima na žrebanju za Ligu Konferencija.

Od timova sa "ovih prostora" nijedan klub, osim Balkanija, Čukaričkog (i eventualno Rijeke ako prođe Lil - igraju se produžeci), nije se plasirao u grupe Lige konferencija.

Kao najveći favoriti da osvoje ovo takmičenje figuriraju turski Fenerbahče, Bešiktaš, Fiorentina, PAOK, Briž, Ajntraht, Aston Vila, koji su u četvrtak uveče, u revanšima, ostvarili rutinske prolaze u grupnu fazu.

Iz dalje konkurencije, podsećamo, ispao je Partizan psoel dvomeča sa danskim Nordsjelandom - 0:6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.