Tim KBS na vežbi u Nemačkoj u organizaciji Ministarstva odbrane SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2019, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim KBS na vežbi u Nemačkoj u organizaciji Ministarstva odbrane SAD

Dvanaestočlani kontingent Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) učestvovao je na multinacionalnoj vežbi objedinjenih kopnenih operacija u Nemačkoj, pod nazivom "Kombinovano rešavanje KSII", prenela je KTV, na albanskom jeziku.

Vežbom je, kako se navodi, rukovodilo Ministarstvo vojske SAD.

Svrha obuke izvedena je s ciljem obučavanja američkih regionalnih snaga na nivou brigade, u znak podrške ciljevima američke Evropske komande za saradnju i bezbednost, za utvrđivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << spremnosti sa NATO saveznicima i partnerima.

Vežba je počela 9. avgusta u bazi američke vojske Evrope (USAREUR) u Nemačkoj.

Tim KBS u ovoj vežbi, kako se navodi, podržava 1. oklopnu pešadijsku brigadu pešadijske divizije u oblasti komunikacije, osoblja, operacija kao i u oblasti praćenja i kontrole razvoja obuke.

Tokom obuke, javio je RTK, sprovedene su stalne aktivnosti na postavljanju i premeštanju prenosnika po potrebi za podršku taktičkim operacijama 1. snajperskog bataljona i za saradnju sa kompanijom Charlie Communication Compani.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kosovske bezbednosne snage na vežbi u organizaciji Ministarstva odbrane SAD

Izvor: B92, 19.Avg.2019

Kontingent Kosovskih bezbednosnih snaga učestvovao je na multinacionalnoj vežbi objedinjenih kopnenih operacija u Nemačkoj, prenela je KTV, na albanskom jeziku...Vežbom pod nazivom "Kombinovano rešavanje KSII" je, kako se navodi, rukovodilo Ministarstvo vojske SAD...Obuka je izvedena s ciljem obučavanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.