Telefonski razgovor Vučića i Lukašenka: Dvojica sagovornika detaljno o Kosovu

Izvor: BKTV News, 28.Mar.2018, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telefonski razgovor Vučića i Lukašenka: Dvojica sagovornika detaljno o Kosovu

Predsednik Srbije pozvao beloruskog kolegu u zvaničnu posetu Beogradu.

Na sajtu predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka objavljeno je da je on danas razgovarao telefonom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji ga je "informisao o detaljima sukoba na Kosovu, koji su se desili 26. marta".

Navedeno je da su predsednici razgovarali i "o aktuelnom stanju i perspektivama bilateralnih odnosa Belorusije i Srbije, uključujući načine povećanja bilateralne trgovine".
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
"Dve strane su na istovetan način pristupile političkim pitanjima iz regionalne i međunarodne agende. Predsednik Srbije zamolio je Lukašenka da pozdravi njegovog specijalnog predstavnika u Belorusiji, koji će stići u narednih nekoliko dana", navedeno je na sajtu beloruskog predsednika.

Navedeno je i da je "srpski predsednik pozvao Aleksandra Lukašenka u zvaničnu posetu Srbiji" i da je "beloruski predsednik prihvatio poziv".

"Konkretni uslovi posete biće usaglašeni diplomatskim kanalima", navedeno je na Lukašenkovom sajtu.Vučić je danas o nemilim događajima na Kosovu i Metohiji razgovarao i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Predsednik je u obraćanju naciji, dan nakon brutalnih scena u Kosovskoj Mitrovici i Prištini i hapšenja direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Ðurića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastali su se juče, a šefica evropske diplomatije poručila je da "ono što se dogodilo na KiM, ne sme se ponoviti.

Podsetimo i da su posle konsultacija sa predsednikom Vučiće predstavnici Srpske liste saopštili su da izlazi iz kosovske vlade, kao i da će 10 većinski srpskih opština na Kosovu i Metohiji 20. aprila formirati Zajednicu srpskih opština.

Ta ZSO će imati svoj predsednika, njegovog zamenika, Savet, kao i Skupštinu, a činiće je predstavnici 10 opština.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.