Tahiri: Struja mora da se plati

Izvor: B92, 18.Jul.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Struja mora da se plati

Priština -- Naredna runda razgovora u dijalogu Prištine i Beograda obuhvatiće i dugove žitelja severnog Kosova prema Kosovskoj elektro-energetskoj korporaciji od 1999.

Šefica kosovskog pregovaračkog tima Edita Tahiri kaže da Priština smatra da dugovanja za struju treba pokriti, bez obzira na to što deo potrošača na severu smatra da ne treba da plati te dugove.

"Od značaja je da nađemo rešenje za ovo pitanje", kazala je ona.

Tahiri je rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ce nova runda razgovora dve strane, koja u Briselu počinje 20 jula, na dnevnom redu imati i pitanja telekomunikacija, carinskih štambilja i katastarskih knjiga.

Tokom vikenda Priština je navodila da će u Briselu biti reči i o dugu za struju, što je šef beogradskog tima Borislav Stefanović demantovao. "Netačno je da će dug za električnu energiju biti predmet predstojećih razgovora u Briselu", rekao je Stefanović.

Šef tima Vlade Srbije za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović potvrdio je da će na dnevnom redu pregovora biti diplome, katastar, struja i telekomunikacije - Telekom.

Te teme su, kako je podsetio, dogovorene prošle nedelje, tokom posete posrednika Evropske unije Roberta Kupera Beogradu i Prištini. A jedna od tema, kako je tada rečeno, biće i carinski pečati.

Dijalog Beograda i Prištine počeo je 8. marta u Briselu i odvija se uz posredovanje EU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tahiri: Razgovorati će se i o dugu za struju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jul.2011

Naredna runda razgovora u dijalogu Prištine i Beograda obuhvatiti će  i dugove žitelja sjevernog Kosova prema Kosovskoj elektro-energetskoj korporaciji od 1999. godine do danas, ponovila je šefica kosovskog pregovaračkog tima Edita Tahiri, Tahiri je, kako prenosi Radio Kosovo, rekla da Priština...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Priština traži da se struja plati

Izvor: Mondo, 18.Jul.2011

Naredna runda razgovora u dijalogu Prištine i Beograda obuhvatiće i dugove žitelja severnog Kosova prema Kosovskoj elektro-energetskoj korporaciji od 1999. do danas, ponovila je šefica kosovskog pregovaračkog tima Edita Tahiri.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.