Srbija

Ponedeljak, 18.07.2011.

17:21

Tahiri: Struja mora da se plati

Naredna runda razgovora u dijalogu Prištine i Beograda obuhvatiće i dugove žitelja severnog Kosova prema Kosovskoj elektro-energetskoj korporaciji od 1999.

Izvor: Beta

Default images

Šefica kosovskog pregovaračkog tima Edita Tahiri kaže da Priština smatra da dugovanja za struju treba pokriti, bez obzira na to što deo potrošača na severu smatra da ne treba da plati te dugove.

"Od značaja je da nađemo rešenje za ovo pitanje", kazala je ona.

Tahiri je rekla da ce nova runda razgovora dve strane, koja u Briselu počinje 20 jula, na dnevnom redu imati i pitanja telekomunikacija, carinskih štambilja i katastarskih knjiga.

Tokom vikenda Priština je navodila da će u Briselu biti reči i o dugu za struju, što je šef beogradskog tima Borislav Stefanović demantovao. "Netačno je da će dug za električnu energiju biti predmet predstojećih razgovora u Briselu", rekao je Stefanović.

Šef tima Vlade Srbije za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović potvrdio je da će na dnevnom redu pregovora biti diplome, katastar, struja i telekomunikacije - Telekom.

Te teme su, kako je podsetio, dogovorene prošle nedelje, tokom posete posrednika Evropske unije Roberta Kupera Beogradu i Prištini. A jedna od tema, kako je tada rečeno, biće i carinski pečati.

Dijalog Beograda i Prištine počeo je 8. marta u Briselu i odvija se uz posredovanje EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

10 h

Podeli: