Tahiri: Insistiramo na integrisanom upravljanju prelaza

Izvor: S media, 27.Nov.2011, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Insistiramo na integrisanom upravljanju prelaza

Zamenica premijera Kosova Edita Tahiri, koja rukovodi kosovskom delegacijom na razgovorima o tehničkim pitanjima sa Beogradom, kazala je danas da će kosovska strana insistirati na integrisanom upravljanju granicom kao evropskim modelom u rešavanju sporova oko prelaza na severu.

"Mi smo istakli našu spremnost za jedan evropski model integrisanog upravljanja granice, što podrazumeva saradnju i koordinaciju posla oko integrisanog upravljanja, u cilju povećanja bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i granične kontrole, a sa druge strane i otvaranje granica u skladu sa evropskim standardom", kazala je Tahiri za Radio Slobodna Evropa.

Tahiri je dodala da kosovska strana neće prihvatiti bilo kakve napore srpske strane da ispolitizuje to pitanje.

Zahtev vrhu države da ne sklapa dogovore sa albanskom stranom

SPO traži istinu o Kosovu i evropskim integracijama

Tači: Nema pregovora o severu Kosova

"Srpska strana je imala tendencije da ovaj koncept iskoristi za političke ciljeve, čemu smo se mi usprotivili", kazala je ona.

Ona je rekla da je stav Prištine jasan, odnosno da model zajedničkog upravljanja treba da važi za sve prelaze izmedju Kosova i Srbije.

"Obično, taj model se sprovodi tako što se izgrade objekti u neutralnim zonama. Medjutim, srpska strana je imala tendenciju da se takav sporazum navodno bavi samo graničnim prelazima jedan i 31 na severu Kosova", navodi Tahiri.

Sledeća runda razgovora izmedju Prištine i Beograda je najavljena za kraj novembra.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Tahiri traži integrisano kontrolisanje prelaza

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2011

Zamenica premijera samoproklamovane republike Kosova Edita Tahiri, koja rukovodi kosovskom delegacijom na razgovorima o tehničkim pitanjima sa Beogradom, kazala je danas da će kosovska strana insistirati na integrisanom upravljanju granicom kao evropskim modelom u rešavanju sporova oko prelaza na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.