Tahiri: Beograd odlaže pregovore

Izvor: B92, 09.Jun.2011, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Beograd odlaže pregovore

Priština -- Zamenica premijera Kosova i šef kosovske delegacije za pregovore sa Srbijom Edita Tahiri izjavila da je Beograd zatražio odlaganje pete runde pregovora.

Razgovori planirani za 14. i 15. jun neće se održati, a kosovska strana neće prihvatiti razgovore o statusu ili severu Kosova, rekla je Tahiri.

Ona je ocenila da se Srbija verovatno plaši potpisivanja sporazuma o slobodi kretanja i trgovine, pitanjima energetike, telekomunikacija, vraćanja katastarskih i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << civilnih dokumenata, sudbine nestalih i priznavanja diploma.

"Uvek kada se približimo potpisivanju nekog sporazuma Srbija se povlači. Najavljena je peta runda razgovora ali je srpska strana zatražila vreme da donese odluku i zbog toga su odloženi razgovori", rekla je ona.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tahiri: Srbija uplašena, traži odlaganje dijaloga!

Izvor: S media, 09.Jun.2011

Šef delegacije tima Kosova za pregovore Beograda i Prištine Edita Tahiri, izjavila je danas da je Beograd zatražio odlaganje dijaloga. Prema njoj Srbija se plaši potpisavanja sporazuma oko nekoliko pitanja i da se Srbija povlači. ..Zamenica premijera Kosova i šef kosovske delegacije za razgovore...

Nastavak na S media...

Tahiri: Peta runda pregovora odložena zbog Srbije

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 00:35

PRIŠTINA - Zamenica premijera Kosova i šef kosovske delegacije za razgovore sa Srbijom Edita Tahiri izjavila je danas da je Beograd zatražio odlaganje razgovora predviđenih za sredinu juna. ..Tahirijeva je u interviju za albansku Televiziju Top kanal rekla da se peta runda pregovora Beograda i Prištine...

Nastavak na Blic...

RAZGOVORI BEOGRADA I PRIŠTINE KRAJEM JUNA

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011

BEOGRAD - Šef tima Srbije za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da je zajednički dogovoreno da naredna runda razgovora bude održana krajem juna, umesto sredinom meseca...Zajednički je dogovoreno da je "bolje da sastanak bude krajem juna da bismo bolje pripremili elemente...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.