RAZGOVORI BEOGRADA I PRIŠTINE KRAJEM JUNA

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAZGOVORI BEOGRADA I PRIŠTINE KRAJEM JUNA

BEOGRAD - Šef tima Srbije za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da je zajednički dogovoreno da naredna runda razgovora bude održana krajem juna, umesto sredinom meseca.

Zajednički je dogovoreno da je "bolje da sastanak bude krajem juna da bismo bolje pripremili elemente završnog segmenta dogovora", rekao je Stefanović agenciji Beta povodom navoda iz Prištine da je Beograd tražio odlaganje razgovora.

Šef kosovske delegacije za razgovore sa Srbijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Edita Tahiri izjavila je juče da je Beograd zatražio odlaganje razgovora predviđenih za 14. i 15. jun, jer se, kako je rekla, Srbija po svemu sudeći plaši potpisivanja sporazuma o slobodi kretanja i trgovine, kao i pitanja energetike, telekomunikacija, vraćanja katastarskih i civilnih dokumenata, sudbine nestalih i priznavanja diploma.

Stefanović je kazao da datum održavanja naredne runde razgovora nije bio precizno zakazan i da je okvirno dogovoreno da sredinom juna bude sastanak. On je rekao da je siguran "da ćemo uskoro imati konkretne rezultate ali je potrebno da se ta stvar dodatno ujednači i pokriju interesi obe strane". Stefanović je ponovio da neće biti potpisivani nikakvi sporazumi, "već će svaki dogovor koji se napravi implemetirati dve vlade, uz asistenciju i nadzor EU".

"Neće biti potpisivani sporazumi jer se sa Kosovom ne potpisuje sporazum jer Kosovo nije država", rekao je Stefanović. "Srbija se ne plaši nikakavih sporazum", rekao je Stefanović i dodao da misli da druga strana treba više da se plaši, s obzirom na njihovu unutrašnjopolitčku situaciju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.