Tačijevi ministri stigli u Beograd

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2014, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tačijevi ministri stigli u Beograd

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj i minisata ekonomskog razvoja Fadilj Ismalji danas oko 18 časova vozilima Evropske komisije stigli su u Beograd. Hodžaj je ocenio da njihovo učesće na sastanku u Beogradu predstavlja rezultat normalizacije odnosa dve zemlje.

Sarađujemo kao nezavisne države: Enver Hodžaj

 

Vozila Evropske komisije sačekala su kosovske ministre na administrativnom prelazu Merdaru, odakle su se uputili ka Beogradu, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bi učestvovali na sastanku visokih predstavnika zemalja regiona na nivou ministara, koji je nastavak sastanka koji je na nivou premijera organizovala nemačka kancelarka Angela Merkel.

 

"Cilj ove posete je da učestvujem na konferenciji na nivou ministara spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana gde ćemo razgovarati o pitanjima regionalne i ekonomske saradnje", rekao je Hodžaj.

 

"Ova poseta govori da je proces normalizacije odnosa Kosova i Srbije, kao dve suverene i nezavisne države u značajnoj fazi i da je Vlada Republike Kosovo opredeljena za nastavak normalizacije međudržavnih odnosa između naših zemalja", ocenio je Hodžaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hodžaj i Ismalji stigli u Srbiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Okt.2014

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj ocenio je da njegovo učesće, kao i učešće ministra ekonomskog razvoja Fadilja Ismailjia na sastanku u Beogradu, predstavlja rezultat normalizacije odnosa dve zemlje...Hodžaj i Ismajlji su oko 18 časova vozilima Evropske komisije koja su ih čekala...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Hodžaj traži potpisivanje mirovnog sporazuma

Izvor: Mondo, 23.Okt.2014, 13:16

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je danas da Beograd i Priština treba da potpišu mirovni sporazum pre nego što Srbija pristupi Evropskoj uniji...Foto: Tanjug, Sava Radovanović.."Taj pravno obavezujući sporazum koji se spominje u EU, za nas nije ništa drugo nego mirovni sporazum",...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.