Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Okt.2014, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj i Ismalji stigli u Srbiju

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj ocenio je da njegovo učesće, kao i učešće ministra ekonomskog razvoja Fadilja Ismailjia na sastanku u Beogradu, predstavlja rezultat normalizacije odnosa dve zemlje.

Hodžaj i Ismajlji su oko 18 časova vozilima Evropske komisije koja su ih čekala na prelazu Merdaru ušli u Srbije na putu za Beograd gde će učestvovati na sastanku visokih predstavnika zemalja regiona na nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << ministara, koji je nastavak sastanka koji je na nivou premijera organizovala nemačka kancelarka Angela Merkel.

"Cilj ove posete je da učestvujem na konferenciji na nivou ministara spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana gde ćemo razgovarati o pitanjima regionalne i ekonomske saradnje", rekao je Hodžaj.

"Ova poseta govori da je proces normalizacije odnosa Kosova i Srbije, kao dve suverene i nezavisne države u značajnoj fazi i da je Vlada Republike Kosovo opredeljena za nastavak normalizacije međudržavnih odnosa između naših zemalja", ocenio je Hodžaj.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hodžaj i Ismalji stigli u Srbiju

Izvor: Blic, 22.Okt.2014

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj ocenio je da njegovo učesće, kao i učešće ministra ekonomskog razvoja Fadilja Ismailjia na sastanku u Beogradu, predstavlja rezultat normalizacije odnosa dve zemlje...Hodžaj i Ismajlji su oko 18 časova vozilima Evropske komisije koja su ih čekala...

Nastavak na Blic...

Hodžaj: Prvo vlada, pa dijalog

Izvor: RTS, 23.Okt.2014, 12:24

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj kaže da bi za dve do tri nedelje Kosovo moglo da dobije novu vladu. Nastavak dijaloga sa Beogradom očekuje veoma brzo, posle formiranja nove vlade. ..Nema potebe za novim izborima i veoma smo posvećeni tome da pronađemo rešenje za formiranje nove...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.