Tači ne može da ukine uvećane takse

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jan.2019, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tači ne može da ukine uvećane takse"

Burim Ramadani, zamenik ministra Kosovoskih bezbednosnih snaga tvrdi da takse na proizvode iz Srbije i BiH uvećane za 100 odsto neće biti ukinute i da bi o tome moglo eventualno da se razgovara samo ako Beograd prizna kosovsku nezavisnost, nikako, kako kaže, obrnuto.

Ramadani na svom Fejsbuk pofilu reagovao na obećanje koje je dao predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, da će uvećane takse biti ukinute, ako "Srbija prizna nezavisnost Kosova".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
- Stopostotno uvećani porez nije određen da bi promenio okolnosti. Priznanje Srbije nezavisnosti Kosova, koja je proglašena 17. februara 2008. godine, samo otvara mogućnost za razgovor o tome, nikako obrnuto - naveo je Ramadani.

Vašington Post objavio je, naime, da je pod pritiskom američke administracije predsednika Donalda Trampa. Tači obećao da će preduzeti značajan korak ka rešavanju eskalirajućeg odmeravanja snaga sa Srbijom, kao i da je "spreman da razmotri ukidanje taksi".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.