Tači: Pre pet godina naši snovi su postali stvarnost

Izvor: Press, 15.Feb.2013, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Pre pet godina naši snovi su postali stvarnost

On je istakao da nema univerziteta u svetu koji je toliko doprineo "oslobađanju zemlje" kao što je to učinio Univerzitet u Prištini. 

"Pre pet godina (Kosovo) je institucionalizovalo svoj vekovni san - 17. februara 2008. godine Kosovo je proglašena nezavisnom, slobodnom i demokratskom državom", kazao je Tači.

Organizacioni odbor je najavio da će danas, sutra i prekosutra biti organizovane mnogobrojern aktivnosti, među kojima i odavanje počasti Ademu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Jašariju i Ibrahimu Rugovi. 

Kosovska predsednica Atifete Jahjga sutra organizuje prijem za domaće i međunarodne zvanice, a posle će Filharmonija Kosova izvesti svečani koncert. 

U nedelju u 12 časova je "Parada nezavisnosti" - defile pripadnika BSK i Policije Kosova na trgu Majka Tereza.Potom će biti održana svečana sednica kosovske skupštine, a posle toga koncert, uz vatromet. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Tači: Pre pet godina "san je postao stvarnost"

Izvor: S media, 15.Feb.2013

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je na svečanoj akademiji povodom pete godišnjice proglašavanja nezavisnosti i 43 godine postojanja Univerziteta u Prištini, da su 17. februara 2008. "snovi mnogih generacija kosovskih Albanaca postali stvarnost"...On je istakao da nema univerziteta u svetu koji...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.