Tači: Kraj dijaloga je priznanje i Kosovo u UN

Izvor: B92, 17.Avg.2018, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Kraj dijaloga je priznanje i Kosovo u UN

Beograd -- Kraj dijaloga Kosova i Srbije, uključujući i demarkaciju 400 km granice između dve zemlje, mora osigurati uzajamno priznaje, poručio Tači.

Kosovski predsednik je tu poruku postavio na svom nalogu na Tviteru. On je na engleskom napisao i da bi kraj dijaloga trebalo da osigura Kosovu stolicu u Ujedinjenim nacijama.

"Kraj dijaloga između Kosova i Srbije, uključujući i demarkaciju 400 km granice između dve zemlje, mora osigurati uzajamno priznanje i obezbediti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovu stolicu u UN i drugim međunarodnim institucijama. Druga mišljenja o završnoj utakmici su gluposti ili lažne interpretacije", poručio je Tači.

Podsetimo, u javnosti se sve češće pominje promena granica između Kosova i Srbije kao moguće rešenje kosovskog čvora, ali se tome jasno protivi EU, pod čijim okriljem se dijalog odvija.

Konačno su se danas o tom pitanju oglasile i SAD, čiji ambasador u Prištini je izjavio da će dve strane u dijalogu same odlučivati o ishodu dijaloga, ali da u tome ne mogu imati potpunu slobodu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Kraj dijaloga je priznanje i Kosovo u UN

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Avg.2018

BEOGRAD - Kraj dijaloga Kosova i Srbije, uključujući i demarkaciju 400 km granice između dvije zemlje, mora osigurati uzajamno priznaje, poručio Tači...Kosovski predsjednik je tu poruku postavio na svom nalogu na Twitteru. On je na engleskom napisao i da bi kraj dijaloga trebalo da osigura Kosovu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.