TRAMPOV IZASLANIK ZA KOSOVO: Nikada se nije govorilo o razmeni teritorija, ne vidim to kao opciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2020, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMPOV IZASLANIK ZA KOSOVO: Nikada se nije govorilo o razmeni teritorija, ne vidim to kao opciju

Upitan da li je razmena teritorija dobra opcija za njega, on je to isključio.

Pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u mom prisustvu, izjavio je danas specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta Ekspres.

Kako prenosi Kosovo onlajn, on je u intervjuu za prištinsku televiziju T7 rekao da nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije razgovarao s Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vučićem o razmeni teritorija, kao rešenju između tzv. Kosova i Srbije.

- Nikada. Nikada to nije postavljeno kao pitanje u mom prisustvu, i kao što rekoh, to nije nešto što sam video ili da se pričalo o tome i usput, dozvolite mi da budem vrlo jasan. Ovo sam rekao i ranije. To smo rekli na Tviteru, objavili smo izjave za štampu, kada su oni tražili. Ovo nije prvi put da nam je jasno da su ove priče samo puke glasine, jednostavno su glasine - rekao je Grenel.

- Za mene lično to nije dobra opcija. Ne vidim to kao opciju - rekao je američki izaslanik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.