Šutanovac: Vojna fabrika povećala izvoz više od dva puta

Izvor: Studio B, 17.Okt.2011, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Vojna fabrika povećala izvoz više od dva puta

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je da je vojna fabrika "Milan Blagojević - namenska" u Lučanima u poslednje četiri godine duplirala proizvodnju i više od dva puta povećala izvoz.

Šutanovac je nakon obilaska fabrike rekao novinarima da se "Milan Balgojević" sa svojim proizvodima vraća na najzahtevnija svetska tržišta i da je u poslednje četiri godine izvoz povećan za 2,3 puta.

On je najavio da će ta fabrika uskoro početi izvoz i na nemačko i američko >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << tržište. "Svakoga dana sve vojne fabrike u Srbiji obezbeđuju kvalitetne poslove. Vojna industrija je jedna od najvitalnijih grana naše industrije", rekao je Šutanovac.

Direktor fabrike "Milan Blagojević" Radoš Milovanović rekao je da su u fabrici zaposlena 1.003 radnika, od kojih je 900 u stalnom radnom odnosu, a ostali rade po ugovoru. Prema njegovim rečima, prosečna plata je 36.000 dinara neto, dok je 2007. godine iznosila 22.000 dinara.

Milovanović je istakao da je "Milan Blagojević" nosilac razvoja u opštini Lučani koja ima oko 24.000 stanovnika. Ministar odbrane je u fabrici "Milan Blagojević" obišao dva rekonstruisana pogona - nitrocelulozu i energanu.

Na severu Kosova nepohodna pribranost

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je u Lučanima da je na severu Kosova neophodna "staloženost" i "pribranost" i da Srbija treba da štiti svoje interese na "civilizovan i kulturan način".

"Ne smemo dozvoliti da se uvučemo u sukob sa međunarodnom zajednicom, bilo da je Kfor ili Euleks u pitanju. Našim protivnicima bi najviše odgovaralo da Srbija uđe u sukob sa međunarodnom zajednicom i mi ne smemo to da dozvolimo", rekao je Šutanovac novinarima nakon obilaska vojne fabrike "Milan Blagojević-namenska".

On je dodao da je Kfor na Kosovu "neophodan" zbog stabilizaicije i održavanja mira. "Bez Kfora na Kosovu mi bi danas bili u ozbiljnim problemima koji bi verovatno eskalirali", rekao je Šutanovac.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.