Stiglo objašnjenje - šta sme na KiM i koliko to košta

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiglo "objašnjenje" - šta sme na KiM i koliko to košta

Kosovska vlada ne odustaje od taksi povećanih za 100 odsto, pa je portparol kosovske Carine Adrijatik Staviljeci objasnio šta ne podleže taksama.

"Jedino što jedna osoba može da prenese i što ne podleže carinskoj kontroli su stvari za ličnu upotrebu u iznosu od 175 evra", rekao je Stavljeci.

On je naveo da je to vrednost koja znači da se ne radi o komercijalnim količinama robe, prenosi RTK2.

Stavljeci tvrdi da je zbog uvođenja taksi smanjen uvoz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << robe iz Srbije i BIH.

"Od uvodenja ove odluke zabeležili smo da su samo dva kamiona ušla, jedan iz Srbije i jedan iz BIH. Oni su platili ovu taksu od 100 odsto”, naveo je Staviljeci, dodajući da odluka kosovske vlade ne pogađa robu koja se iz Srbije, preko Kosova, prevozi u Albaniju i Makedoniju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Staviljeci: Takse ostaju, ne važe za robu u vrednosti do 175 evra

Izvor: RTS, 29.Nov.2018

Ono što ne podleže taksama su stvari za ličnu upotrebu u iznosu od 175 evra, kaže portparol kosovske carine Adriatik Staviljeci. . Kosovska Vlada ne odustaje od taksi povećanih za 100 odsto, pa je portparol kosovske carine ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.