Stefanović: Srbija prijatelj Bakua, zahvalnost za Interpol

Izvor: RTS, 27.Nov.2018, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Srbija prijatelj Bakua, zahvalnost za Interpol

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je nakon sastanka sa azerbejdžanskim kolegom Ramilom Usubovim, da Srbija ostaje posvećen prijatelj i partner Azerbejdžanu u oblastima strateškog partnerstva koja su definisali predsednici dve zemlje.
Nebojša Stefanović se posebno zahvalio na principijelnoj podršci ove države prilikom glasanja protiv članstva takozvanog "Kosova" u Interpolu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Stefanović se zahvalio ministru Usubovu što je Azerbejdžan poštovao Rezoluciju Ujedinjenih nacija glasanjem protiv prijema tzv. "Kosova" u Interpol, napomenuvši da Srbija takvu prijateljsku odluku nikad neće zaboraviti.
Usubov je rekao da Azerbejdžan po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije ostaje pri svom jedinstvenom stavu. 
Potpisan je Memorandum o razumevanju o naučno-obrazovnoj saradnji između Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova Azerbejdžan i Kriminalističko-policijske akademije Srbije, a Stefanović je poručio da su zadaci dva ministarstva unutrašnjih poslova orijentisani ka svakodnevnom napretku i dostizanju još veće efikasnosti dve policije.
"Dogovorili smo se da u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, visokotehnološkog kriminala, postignemo još bolju saradnju i da zajedničkim naporima učinimo sve što je moguće da naši profesionalci svakodnevno razmenjuju informacije i iskustva. Imaćemo razmenu timova koji će dolaziti i u jednu i u drugu zemlju kako bi razgovarali o onome šta su iskustva svake države u borbi protiv kriminala", poručio je Stefanović.
Stefanović je naveo da današnje potpisivanje Memoranduma garantuje i razmenu u oblasti rada policijskih akademija, ne samo znanja i iskustva, već i studenata i da na takav način pokazujemo da smo spremni da razmišljamo o strateškim stvarima, koje će doprineti efikasnosti i podizanju kapaciteta rada dve policije.
Usubov se zahvalio Stefanoviću na gostoprimstvu, poručivši da će bratska saradnja biti nastavljena kroz uzajamnu saradnju i razmenu eksperata na poslovima koje obavljaju dva ministarstva, navodi se u saopštenju MUP-a. 
"Imamo zajedničko mišljenje da treba da produbimo bratske i prijateljske odnose koji su započeti zvaničnom posetom vašeg predsednika Azerbejdžanu kada je potpisan memorandum o strateškom partnerstvu", istakao je Usubov.
Usubov je, pre sastanka sa ministrom Stefanovićem, položio venac na spomen-obeležje policijskim službenicima MUP-a Srbije koji su poginuli na dužnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Zahvalnost Azerbejdžanu, razmena policijskih timova

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2018

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović zahvalio je danas na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Azerbejdžana Ramilom Usubovim na podršci te države prilikom glasanja protiv članstva Kosova u Interpolu ocenivši da Srbija to "nikada neće zaboraviti" i dodao da je dogovrena...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.