Stefanović: Zahvalnost Azerbejdžanu, razmena policijskih timova

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2018, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Zahvalnost Azerbejdžanu, razmena policijskih timova

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović zahvalio je danas na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Azerbejdžana Ramilom Usubovim na podršci te države prilikom glasanja protiv članstva Kosova u Interpolu ocenivši da Srbija to "nikada neće zaboraviti" i dodao da je dogovrena razmena timova koji će deliti iskustva u borbi protiv kriminala.

Nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju o naučno-obrazovnoj saradnji policijskih akademija dve države,  Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je poručio da su zadaci ministarstva koje vode orijentisani ka dostizanju još veće efikasnosti dve policije, saopšteno je posle sastanka.

"Dogovorili smo se da u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, visokotehnološkog kriminala, postignemo još bolju saradnju i da zajedničkim naporima učinimo sve što je moguće da naši profesionalci svakodnevno razmenjuju informacije i iskustva", rekao je Stefanović, koji je naveo da potpisani Memorandum podrazumeva i razmenu studenata.

Ministar Usubov je rekao da Azerbejdžan ostaje pri svom stavu o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i da će "bratska saradnja biti nastavljena kroz uzajamnu saradnju i razmenu eksperata na poslovima koje obavljaju dva ministarstva".

Usubov je, pre sastanka sa ministrom Stefanovićem, položio venac na spomen-obeležje policijskim službenicima MUP-a Srbije koji su poginuli na dužnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.