Stefanović: Sprečiti nasilno uklanjanje barikada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2011, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Sprečiti nasilno uklanjanje barikada

BEOGRAD -

Šef pregovaračkog tima Beograda sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da će Srbija učiniti sve kako bi obeshrabrila međunarodne faktore da upotrebe silu i tako uklone barikade na severu Kosova i Metohije.

"Bilo bi jako štetno za bezbednost na severu KiM ako bi neko pokušao da nasilno uklanja barikade", rekao je Stefanović Tanjugu i dodao da je situacija na severu pokrajine ista kao prethodnih dana, ali da su Srbi napeti, jer očekuju neko rešenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On je naglasio da je veoma važno da građani, ukoliko i dođe do nasilnog uklanjanja barikada, ne pribegavaju nasilju, već da to mirno isprate i dalje postupaju u skladu sa svojim stavovima.

"Dakle, ako žele - neka ih ponovo stave, a ako ne - nek ih ne stave", rekao je Stefanović i naglasio da će Srbija sve učiniti da se to pitanje reši, a da Srbi s Kosova treba da ostanu mirni.

Prema njegovim rečima Srbi na Kosovu i Metohiji će se sami opredeljivati kako će postupati i država ih u tom smislu neće instruirati.

On smatra da država mora učiniti sve da nađe rešenje za administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Stefanović je dodao da danas u 15 časova treba da razgovara sa posrednikom EU Robertom Kuperom preko video linka i da će tema razgovora biti administrativni prelazi Jarinje i Brnjak, kao i teme koje se tiču dijaloga sa Prištinom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Odbranićemo nasilno uklanjanje barikada!

Izvor: S media, 14.Okt.2011

"Srbi sa severa Kosova sami odlučuju o svojim daljim potezima", izjavio je šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović. On naglašava da je važno sprečiti međunarodne faktore da silom uklanjaju barikade. ..Šef pregovaračkog tima Beograda sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je...

Nastavak na S media...

Stefanović: Sprečiti nasilno uklanjanje barikada na KiM

Izvor: Večernje novosti, 14.Okt.2011

Šef pregovaračkog tima Beograda sa Prištinom izjavio je danas da će Srbija učiniti sve kako bi obeshrabrila međunarodne faktore da upotrebe silu i tako uklone barikade na severu KiM

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.