Stefanović: Neodgovorno zveckati oružjem (VIDEO)

Izvor: S media, 01.Okt.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Neodgovorno zveckati oružjem (VIDEO)

Potpuno je neodgovorno zveckati oružjem u ovoj situaciji na Kosovu, rekao je šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović, misleći na raspoređivanje kosovske specijalne jedinice u Kosovskoj Mitrovici..

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Pristinom Borislav Stefanović izjavio je danas, povodom raspoređivanja kosovske specijalne jedinice ROSU u južnom delu Kosovske Mitrovice, da je potpuno neodgovorno "zveckati oružjem" u trenutnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << situaciji.

Stefanović je novinarima u Jajincima rekao da se ne treba čuditi takvoj agresivnoj politici, ali da ključ za rešavanje situacije nisu apeli na Prištinu da to ne radi, već uporni rad sa međunarodnom zajednicom koja ima uticaj na Prištinu.

"To je upravo ono što mi radimo, potpuno je neodgovorno zveckati oružjem u situaciji koja je jako napeta, kad su građani pod užasnim pritiskom i pokušavaju da ostanu mirni sve ovo vreme", rekao je Stefanović.

Otvoren administrativni prelaz Jarinje

UN: Zabrinutost za zaštitu svedoka na Kosovu

Dačić: Srbija da shvati šta želi na Kosovu

Srbija će, prema njegovim rečima, učiniti sve da se aktuelna situacija na severu Kosova ne rasplamsa i da će to pokušati kroz dogovor u danima pred nama.

Stefanović je povodom predstojeće posete evropskog posrednika Roberta Kupera Beogradu rekao da je Srbija opredeljena za dijalog u cilju regulisanja situacije na severu Kosova i prelazima Jarinje i Brnjak.

"Suštinski ovaj proces (razgovori) ima svoj tok, dobro je da se razgovori nastavljaju i da je njihova dinamika sačuvana, i mislim da je jasno da postoji izlaz iz ove situacije, ali da alternativna rešenja nose u sebi neprihvatljive elemente koji zemlju mogu odvesti u negativnom pravcu", naveo je on.

"Treba da budemo racionalni i strpljivi, da imamo veru i da znamo da samo kroz dijalog možemo doći do rešenja koje obezbeđuje suštinu naših interesa", rekao je Stefanović.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.