Stefanović: Čini mi se, do susreta BNV i Pacolija neće doći

Izvor: SandzakPress.net, 20.Jul.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Čini mi se, do susreta BNV i Pacolija neće doći

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da mu se čini da do susreta ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija i predstavnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru neće doći. “Nećemo dozvoliti da se destabilizuje Srbija”, rekao je Stefanović upitan da prokomentariše informacije da je Pacoli zatražio dozvolu da dodje u Novi Pazar. Zamjenik premijera Kosova i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je u četvrtak da je zatražio dozvolu >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << od Beograda da 21. i 22. jula zvanično posjeti Novi Pazar i Sandžak. Bošnjačko nacionalno vijeće pozvalo je ranije Pacolija na sjednicu Nacionalnog vijeća Bošnjaka i debatu “Proces uspostavljanja regionalne stabilnosti i saradnje na Balkanu” 21. i 22. jula. Taj poziv BNV izazvao je kritike u srpskoj javnosti s obzirom da je Pacoli pozvan kao ministar Republike Kosova, čiju nezavisnost Beograd ne priznaje. (Agencije)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pacoli: Alternativne puteve ne znam

Izvor: B92, 20.Jul.2018

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli ponovio je da ako nema sigurnog putovanja on neće ići u Novi Pazar na sastanke na koje ga je pozvalo BNV...On je rekao da ako sigurnog putovanja nema neće ići, jer "ne poznaje alternativne puteve da ode tamo"...Predsednik BNV Sulejman Ugljanin...

Nastavak na B92...

Ziberaj: Tišina Beograda znači pristanak, Pacoli dolazi u Novi Pazar

Izvor: RTS, 20.Jul.2018

Jetlir Ziberaj, savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, izjavio je da Priština nije dobila nikakav zvaničan odgovor Beograda povodom Pacolijevog plana da sutra dođe u Novi Pazar "ali da tišina znači dozvolu posete". ...

Nastavak na RTS...

Kosovski funkcioner: Pacoli danas u Novom Pazaru, Beograd "ćutanjem dao zeleno svetlo"

Izvor: Blic, 21.Jul.2018, 10:34

Srbija nije dala dozvolu kosovskom ministru spoljnih poslova Bedžetu Pacoliju da poseti centralnu Srbiju, ali mu nije ni zabranila ulazak, tako da će, pišu kosovski mediji, on najverovatnije prisustvovati sednici Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) u Novom Pazaru.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.