Stefanović: Bezbednosna situacija na KiM složena, Vučić...

Izvor: B92, 01.Nov.2018, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Bezbednosna situacija na KiM složena, Vučić...

Bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji je složena, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On dodaje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije neprijatelj Albanaca koji žive na KiM, već onih koji žele da proteraju i ubiju Srbe koji žive u južnoj pokrajini.

Komentarisući izjavu brata Ramuša Haradinaja da je ubijao Srbe i "da mu je žao što ih nije ubio više", ali i to što se u prištinskim medijima Vučić etiketiran kao najveći neprijatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nezavisnosti Kosova i da se sprema haos na mostu na Ibru na Dan albanske zastave, Stefanović kaže da je to sve već poznato i da je situacija složena.

"Predsednik nije neprijatelj Albanaca, oni žive na teritoriji naše zemlje na KiM. Aleksandar Vučić jeste neprijatelj onih ljudi koji misle da pitanje Srba na KiM mogu rešiti tako što će da ih proteraju ili ubiju, da im uzme organe. Oni koji tako misle su naši naprijatelji", naglasio je Stefanović za TV Pink.

On je dodao da se predsednik trudi da zaštiti prava Srba, jer su oni danas ugroženi na KiM, da se bori za njihovu bezbednost, sigurnost, pravo da rade, za njihov život.

"To što Kadri Veselji crta Vučiću metu na čelu to nije prvi put da radi. On to radi da prikrije mnoge stvari koji njima ne idu na ruku. Njima u međunarodnoj zajednici ne ide kako su zamislili", dodao je ministar.

Priština je krenula u snažno lobiranje da takozvano Kosovo bude primljeno u Interpol, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je naglasio da su Albanci skoncentrisani na države koje nisu priznale nezavisnost Kosova i da na njih vrše veliki pritisak, ako ništa drugo, bar da njihovi predstavnici ne budu prisutni na glasanju ili da budu uzdržane.

"Nama znači samo glas protiv Kosova u Interpolu. Ne čini niko uslugu Srbiji ako je uzdržan. Ili ste za, ili protiv. Ako nema dve trećine neće biti prihvaćeni", precizirao je ministar.

On je podsetio da su svi argumenti na srpskoj strani - da je Generalna skupstina Interpola sama donela propis u kome se kaže da neko ko nije član UN ili posmatrač ne može biti primljen u Interpol, kao i da je tu i Rezolucije 1244 Savet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Kadri Veselji crta Vučiću metu na čelu"

Izvor: Mondo, 01.Nov.2018

Bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji je složena, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović...Dodaje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije neprijatelj Albanaca koji žive na KiM, već onih koji žele da proteraju i ubiju Srbe koji žive u južnoj pokrajini...Komentarisući...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.