Izvor: Danas, 13.Okt.2023, 22:20

Šta su razlozi za eventualno zatvaranje sednice SB UN o Kosovu: Istorijski govor predsednika Srbije sigurno nije uzrok

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija 23. oktobra održaće drugu godišnju sednicu posvećenu Kosovu i Metohiji, ali bi ona ovoga puta mogla da bude zatvorena za javnost. Takva odluka još nije zvanično doneta, ali je Brazilu koji će predsedavati sednicom, generalni sekretar UN Antonio Gutereš sugerisao baš zatvaranje sednice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Gutereš: I ratovi imaju pravila, civili se nikada ne smeju koristiti kao živi štit

Izvor: Danas, 13.Okt.2023

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš rekao je večeras uoči zatvorene sednice Saveta bezbednosti UN da "čak i ratovi imaju pravila" povodom situacije u Izraelu i pojasu Gaze, i pozvao na zaštitu civila u ratu izraelskih snaga bezbednosti i islamističkog pokreta Hamas koji, kako...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.