Srpsko-grčko prijateljstvo jedan od najčvršćih stubova stabilnosti u Jugoistočnoj Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2020, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko-grčko prijateljstvo jedan od najčvršćih stubova stabilnosti u Jugoistočnoj Evropi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Grčke u Srbiji Jorgosom Đakofotakisom i upoznao ga sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji i problemima sa kojima se suočava srpski narod u pokrajini.

Zahvalivši ambasadoru Đakofotakisu na doslednoj podršci Grčke teritorijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << integritetu i suverenitetu Srbije, Đurić je istakao da je prijateljstvo srpskog i grčkog naroda jedan od najčvršćih stubova stabilnosti u Jugoistočnoj Evropi i da je uspešno prošlo brojne istorijske testove, saopšteno je iz kancelarije.

Đurić je rekao da je Beograd opredeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom i sve regionalne inicijative koje bi unapredile saradnju i poverenje među društvima i narodima na Zapadnom Balkanu, ali da u ovom trenutku u Prištini ne postoje političke strukture koje dele te vrednosti.

Sloboda protoka ljudi, robe, usluga i kapitala je, kako je konstatovao Đurić, tekovina na kojoj je građen i učvršćen mir u savremenoj Evropi, i zato taj model treba da slede i države ovog regiona kako bi došlo do trajne stabilizacije i unapređenja odnosa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.