Srpski odbornici idu na sud zbog neprijavljivanja imovine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2015, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski odbornici idu na sud zbog neprijavljivanja imovine

Protiv nekoliko odbornika Srpske liste u Skupštini opštine Severna Mitrovica, uključujući gradonačelnika, podnete su prijave nadležnim sudovima na Kosovu zbog neprijavljivanja imovine kosovskoj Agenciji za borbu protiv korupcije.

Neki od odbornika na današnjoj redovnoj sednici lokalnog parlamenta rekli su da su već dobili presude kojima su osuđeni uslovno i novčano kažnjeni.

"Nemam tačan podatak koliko je prijava podneto, sigurno negde protiv četiri ili pet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odbornika su podnete prijave. Na toj listi optuženih od strane Agencije za borbu protiv korupcije sam i ja iako je svima jasno da nije postojala namera da neko opstruiše ili ne preda na vreme prijavu Agenciji", rekao je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

On je dodao da su dobili uveravanja da će predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije poslati objašnjenje i tražiti od sudova da taj postupak bude obustavljen, ali da je on ipak pokrenut pred tužilaštvom i sudovima zbog čega "nema povratka".

Rakić je dodao da su takođe dobili uveravanja da će se naći kompromisno rešenje i da će odbornici možda samo novčano biti kažnjeni.

Neki od odbornika opštine Severna Mitrovica kasnili su sa prijavama imovine kosovskoj Agenciji za borbu protiv korupciji, pa su pokrenuti sudski postupci.

Inače na današnjoj 17. redovnoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica odbornici nisu razmatrali šestomesečni finansijski i izveštaj o radu opštine zbog, kako je objašnjeno, tehničkih razloga jer službenici nisu odbornicima dostavili kompletan materijal.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.