Srpski obaveštajac prvi put u javnosti otkriva tajnu mrtvih hodnika

Izvor: Prva.rs, 04.Nov.2016, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski obaveštajac prvi put u javnosti otkriva tajnu "mrtvih hodnika"

Pre 18 godina našoj zemlji je dostavio izuzetno osetljive i tačne podatke koji su se ticali sudbine Srba na Kosovu i Metohiji. Ove tajne depeše su prvi put dostupne javnosti i pokazle su kakva je sudbina Srba na Kosovu i Metohiji ustvari mogla da bude.
Sve depeše koje su pokazane nastale su pre 18 godina i pokazuju koliko su Srbi na Kosovu imali daleko povoljniji položaj nego što ga imaju sada. 
Koja je bila predviđena cena za priznavanje nezavisnosti Kosova? Kako je trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << izgleda podela KiM, koje strane sile su podržavale OVK i kako su se ponašale članice Kontakt grupe po pitanju Kosova?
Zašto je Francuska tajna obaveštajna služba poručila Slobodanu Miloševiću da prestane sa lažima i obmanama, zašto smo u jednom momentu izgubili podršku Rusije koja je bila na našoj strani, kako je državni vrh znao sve ciljeve bombardovanja uključujući i tzv. mrtve hodnike koje je koristila NATO avijacija. 
Saznajte kako je albanska strana lobirala i pravila propagandu, zašto smo propustili šansu da iskoristimo šansu i kakva je prognoza za situaciju na Kosovu za narednih dvadesetak godina, zapisana u ovim depešama pre skoro dve decenije.
Emisiju ŽIVOT PRIČA: KOSOVO JE SRCE SRBIJE pogledajte OVDE
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.