Izvor: RTS, 01.Dec.2022, 21:50

Srpska lista i Petković: Podrška stavu predsednika Vučića

Srpska lista saopštva da pruža punu podršku i podržava svaku izgovorenu reč predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je, kako se navodi, na najbolji način razotkrio licemerni odnos međunarodne zajednice prema našem narodu na Kosovu i Metohiji i prema državi Srbiji. Podršku predsedniku dali su i ministri odbrane i unutrašnjih poslova, kao i direktor Kancelarije za KiM.
"Oni isti kojima su puna usta vladavine prava i poštovanja zakona danas >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su pokazali najveći mogući stepen licemerja i nespremnosti da stvari nazovu pravim imenom, samo zato što diktator i ekstremista Aljbin Kurti krši prava srpskog naroda", navodi Srpska lista. saopštenju.
U saopštenju ističu da evropski lideri svojim ćutanjem nastavljaju praksu odobravanja etničkog progona srpskog naroda, a od danas su direktni saučesnici u nastojanju Aljbina Kurtija da obespravi i protera Srbe sa svojih vekovnih ognjišta.
"Srpski narod pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za istinu, pravdu i bolji život građana Srbije. U toj borbi predsedniče imate punu podršku Srba sa Kosova i Metohije, jer odavde nema nazad", navodi se u saopštenju.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković naveo je da je najsramnija izjava Evropske unije do sada, a povodom imenovanja Nenada Rašića, dobila odgovor predsednika Vučića kakav zaslužuje.
"Nek se dobro zamisle u EU kada pomisle da ponižavaju Srbiju i srpski narod na KiM. Njihova antisrpska politika dvostrukih aršina večeras je razobličena! ", naveo je Petković na Tviteru.
Podršku predsedniku dali su i ministri odbrane i unutrašnjih poslova Miloš Vučević i Bratislav Gašić.  
Ranije večeras, predsednik Vučić je izjavio da odluka privremenog premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića nije dobila zasluženu osudu EU. 
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska lista: Podržavamo Vučića, međunarodna zajednica pokazala licemeran odnos prema Srbima

Izvor: Danas, 01.Dec.2022

Srpska lista saopštila je večeras da je međunarodna zajednica pokazala "licemerni odnos" prema Srbima na "Kosovu i Metohiji i prema državi Srbiji" i podržala izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je osudio izbor Nenada Rašića za ministra za zajednicu i povratak.

Nastavak na Danas...

Srpska lista: Vučić razotkrio licemerni odnos međunarodne zajednice

Izvor: Blic, 02.Dec.2022, 00:56

Srpska lista pruža punu podršku i podržava svaku izgovorenu reč predsednika Aleksandra Vučića koji je na najbolјi način razotkrio licemerni odnos međunarodne zajednice prema našem narodu na Kosovu i Metohiji i prema državi Srbiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.