Srpska lista: Jeremić Srbe na KiM ne sme da pogleda u oči

Izvor: B92, 03.Mar.2017, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista: Jeremić Srbe na KiM ne sme da pogleda u oči

Priština -- Srpska lista saopštila je da predsednički kandidat Vuk Jeremić ne sme nikog od Srba na Kosovu i Metohiji da pogleda u oči.

"Vuk Jeremić se najzad setio da KiM postoji i rešio da početak svoje kampanje formalno obeleži u Pećkoj patrijaršiji, ali smetnuo je s uma da za srpski narod nisu svetinja samo ikone i manastiri - za naš narod su svetinja reč i poštenje", saopšteno je iz Srpske liste.

Srpska lista navodi da je Jeremić možda rešio da srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manastire na Kosovu i Metohiji poseti kako bi okajao sve ono što su on i režim čiji je deo bio uradili našem narodu i da se boje da je on danas tamo bio samo "zlonamerni turista".

"Naš narod na Kosovu i Metohiji mu neće oprostiti ni ukidanje Prištinskog korpusa, ni diletantski nastup pred Međunarodnim sudom pravde povodom jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ni katastrofalne dogovore koje su on i činovnici njegovog Ministarstva spoljnih poslova postizali povodom Kosova i Metohije, niti mnoge druge poteze koji su nas doveli na ivicu opstanka", stoji u saopštenju.

"Posle svega, jasno je zašto Jeremić ne sme da nikoga od Srba na Kosovu i Metohiji pogleda u oči, jer Srbi sa Kosova i Metohije bi mu u oči rekli šta misle i o njemu i njegovom bolesnom vlastoljublju i politici čiji je kreator i sprovodilac bio", navode iz Srpske liste.

Kako se može nazvati čovek koji se u vreme predizborne kampanje naprasno setio Kosova i Metohije, i koji odlazi da celiva ikone u Pećkoj patrijaršiji, a istovremeno preti da će da destabilizuje sopstvenu državu ukoliko mu se ne dopadne izborni rezultat, pitaju iz Srpske liste.

To je, najblaže rečeno, nepošteno i licemerno, dodaju u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.