Srbija zahvalna Libanu na podršci oko Kosova

Izvor: Glas javnosti, 28.Jul.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija zahvalna Libanu na podršci oko Kosova

BEJRUT - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić i ministar inostranih poslova Libana Adnan Mansur ocenili su u Bejrutu da su bilateralni odnosi dve zemlje izvanredni i da ima prostora za unapređenje tih odnosa, posebno na poljima ekonomije i kulture.

"Naši odnosi su bazirani na dugoj istoriji prijateljstva i uzajamne podrške," rekao je Jeremić posle razgovora sa Mansurom. "Zahvalni smo Libanu na principijelnoj podršci po pitanju Kosova i solidarnosti sa našim stavovima. To >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Srbija nikada neće zaboraviti. Mi ćemo uvek biti prijatelji", istakao je Jeremić.

Jeremić je naglasio da Liban, koji je nestalna članica Saveta bezbednosti UN, podržava inicijativu Srbije o debati o trgovini ljudskim organima na Kosovu unutar tog tela UN. Zahvalni smo Libanu na ovoj poziciji koja će biti reflektovana u okviru Saveta bezbednosti kada za to dođe vreme, rekao je Jeremić.

Jeremić je izjavio da je razgovarano o jačanju trgovinskih veza, investicijama, kulturnoj razmeni i podsetio da je Vlada Srbije ponudila stipendije studentima iz Libana za studiranje na srpskim univerzitetima u okviru projekta "Svet u Srbiji".

Mansur je naglasio da je Jeremiću ponovio principijelni stav ove zemlje o Kosovu, koji je jasan i neće se menjati. Odnosi između dve zemlje su veoma dobri, rekao je Mansur i naglasio prijateljstvo Beograda i Bejruta.

Mansur će 5. i 6. septembra prisustvovati ministarskoj konferenciji Pokreta nesvrstanih u Beogradu, koja se održava povodom 50 godina od osnivanja prvog samita ovog pokreta održanog u Beogradu 1961. godine.

Jeremić je u Bejrutu razgovarao sa predsednikom Libana Mišelom Sulejmanom, predsednikom parlamenta ove zemlje Nahibom Barijem i ministrom zdravlja Ali Hasanom Halilom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.