Srbija na spisku zemalja sa složenom situacijom

Izvor: Beta, 16.Jun.2011, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na spisku zemalja sa složenom situacijom

MOSKVA, 16. juna 2011. (Beta) - Ruska vlada uvrstila je Srbiju sa Kosovom u spisak zemalja sa "složenom društveno-političkom situacijom", zbog čega će ruske diplomate koje rade na njenoj teritoriji ubuduće imati plate veće za 20 odsto.

U skladu sa odlukom, na spisku zemlja sa takvom situacijom su Gruzija, Abhazija, Gvatemala, Izrael, Iran, Severna Koreja, Sudan, Tadžikistan i Čad.

Definisano je da je reč o zemljama u kojima postoji "eksplozivna drustveno-politička situacija kao rezultat neefikasnosti centralne vlasti, zaostalog ekonomskog ustrojstva, energetske zavisnosti, niskog standarda stanovništva, rasta kriminaliteta".

Tu spadaju i zemlje koje se nalaze u neposrednoj blizini takvih država i osećaju negativan uticaj tih faktora "zbog zajedničke istorije ili privrede, zajedničkih granica, kao i stanovništva koje migrira".

Diplomate će u tim zemljama imati beneficirani radni staž, pa će im se jedan dan računati kao dan i po.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Srbija na spisku zemalja sa složenom situacijom

Izvor: Studio B, 16.Jun.2011

Ruska vlada uvrstila je Srbiju sa Kosovom u spisak zemalja sa "složenom društveno-političkom situacijom", zbog čega će ruske diplomate koje rade na njenoj teritoriji ubuduće imati plate veće za 20 odsto. ..U skladu sa odlukom, na spisku zemlja sa takvom situacijom su Gruzija, Abhazija, Gvatemala,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.