Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Feb.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi zamrznuli sudjelovanje u kosovskim institucijama

Srbi neće u narednim danima sudjelovati u radu kosovskih institucija, rekao je za B92 zamjenik kosovskog premijera Branimir Stojanović.

On je naveo da će o daljim koracima biti odlučeno nakon konzultacija na svim nivoima, i predstojeće runde razgovora u Beograda i Prištine u Bruxellesu.

"Neće se u Briselu odlučivati da li ćemo mi učestvovati. Mi ćemo obaviti razgovore sa ljudima na svim nivoima, a odluka se ne sme doneti na prečac", rekao je Stojanović u Kažiprstu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Stojanović smatra da je  smjena ministra Aleksandra Jablanovića zloupotreba i prelivanje  političke nestabilnosti na Kosovu, koja traje još od izbora.

"To je nastavak krize koju smo gledali pred stvaranje vlade. Nezadovoljstvo se sada prelilo ka jednom srpskom ministru", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

KIM: Srbi ne učestvuju u radu institucija

Izvor: OkRadio.rs, 05.Feb.2015

Srbi sa Kosova u narednim danima neće učestvovati u radu kosovskih institucija, odnosno u radu Vlade i Skupštine, izjavio je zamenik premijera Vlade Kosova Branimir Stojanović. On je naveo da će o daljim koracima biti odlučeno nakon konsultacija na svim nivoima sa vlastima u Srbiji, nakon pregovora...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.