Srbi sa KiM stgli u Predsedništvo na sastanak sa Vučićem

Izvor: Press, 29.Nov.2018, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa KiM stgli u Predsedništvo na sastanak sa Vučićem

Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije stigli su nešto pre 13 sati u Predsedništvo Srbije, gde će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o situaciji na KiM.
Foto:Blic
Na sastanak sa Vučićem stigla je grupa od oko 30-ak predstavnika institucija, opština, na čelu sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i potpredsednicima.
Rakić je juče najavio da će se predstavnici Srba >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sa KiM sastati danas u Beogradu sa Vučićem, kako bi dogovorili dalje korake u odgovor na krizu koju je izazvala Priština nizom mera na štetu ljudskih i ekonomskih prava srpske zajednice, kao i na nove pretnje i provokacije.
Rakić je istakao da će se Srbi na Kosovu i Metohiji boriti isključivo mirnim i nenasilnim protestima protiv mera i kršenja ljudskih prava od strane Prištine.
Predsednik je juče pozvao Srbe da ostanu pri mirnimn protestima i da ne čine dalje korake u napuštanju prištinskih institucija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.