Srbi i Hrvati braća po genima

Izvor: Glas javnosti, 20.Jan.2012, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi i Hrvati braća po genima

SKOPLJE - Makedonci su najsličniji Srbima i Bugarima, dok Hrvati imaju nasličniji profil sa stanovništvom u BiH i Srbiji, a Albanci s Kosova ima najmanje sličnosti s ostalima.

Ovo je pokazalo DNK istraživanje koje je uradio makedonski Institut za sudsku medicinu.

Makedonski stručnjak istaknuo je kako ovo naučno delo nema nikakve veze s dnevnom politikom.

Istraživanje je trajalo šest godina, a najsavremenijom tehnologijom analizirani su uzorci DNK profila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << žrtava s Balkana koje su makedonskom Institutu poslale sve balkanske zemlje, osim Grčke.

Doktor Zlatko Jaćovski s Instituta kaže kako su urađene dve vrste istraživanja - jedno preko pojavljivanja y-hromozoma koji se prenosi s muške strane, dok je druga vrsta istraživanja bila analiza lokusa s DNK profila.

Jaćovski je rekao kako je rad objavljen i u dva svetska stručna časopisa za forenziku i forenzičku genetiku, prenose bosanski mediji.

A da je bilo žrtava iz Austrije, Grčke, Turske, Italije, Nemačke ili Francuske, i tu bi bilo nelogičnih odnosno sasvim slučajnih sličnosti pojedinaca iz svih ovih naroda. Istina je, na žalost raznih nacističkih rasnih higijeničara (kvazinauka koju je maksimalno razvio Adolf Hitler), da:

(1) ne postoje geni nikavih naroda, nego samo geni pojedinaca

(2) geni dva Srbina mogu biti različitiji od gena jednog Srbina i jednog Nigerijca

(3) genima se ne dokazuje pripadnost nekom narodu, nego drugim osobinama - jezik, kultura ...

(4) oni koji se bave genima naroda (rasnom higijenom) su opasni nacisti a ne naučnici

(5) svaka civilizovana zemlja bi trebala da obustavi svako finansiranje ovakve kvazinauke

(6) da se neki medju nama ništa nisu naučili od strahota II svetskog rata

Nimalo me ne čudi da se ovakvom "naukom" upravo bave u BJRM, da bi dokazivali svoje "nacionalno genetsko srodstvo" sa Aleksandrom Velikim. Dosta bre jednom apsurda i gluposti. Ako meni ne verujete pitajte prave stručnjake za genetiku.

E pa vala kockasti moja braca nisu!!!
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBI I HRVATI DNK BRAĆA

Izvor: Kurir, 20.Jan.2012

SKOPLJE - Makedonci su najsličniji Srbima i Bugarima, dok Hrvati imaju nasličniji profil sa stanovništvom u BiH i Srbiji, a Albanci s Kosova ima najmanje sličnosti s ostalima...SKOPLJE - Makedonci su najsličniji Srbima i Bugarima, dok Hrvati imaju nasličniji profil sa stanovništvom u BiH i Srbiji,...

Nastavak na Kurir...

Istraživanje DNK: Makedonci najsličniji Srbima

Izvor: S media, 21.Jan.2012, 12:16

Makedonci su najsličniji Srbima i Bugarima, stanovništvo Hrvatske ima nasličniji profil sa stanovništvom u BiH i Srbiji, dok albansko stanovništvo s Kosova ima najmanje sličnosti s ostalima - pokazalo je DNK istraživanje koje je uradio makedonski Institut za sudsku medicinu...Makedonski stručnjak...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.