Srbi deblokirali put u Zupču, Kfor punkt u Jagnjenici

Izvor: Kurir, 07.Jun.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi deblokirali put u Zupču, Kfor punkt u Jagnjenici

Jedna traka magistralnog puta Kosovska Mitrovica – Ribariće, koja jebila blokirana otovrena je za saobraćaj oko 18 sati, a KFOR je otvorio svoju barikadu u Jagnjenici

ZUPČE - Jedna traka magistralnog puta Kosovska Mitrovica - Ribariće, koji su Srbi blokirali u mestu Zupče kod Zubinog Potoka nezadovoljni hapšenjem Slobodana Vučinića, otvorena je za saobraćaj oko 18 sati.

U međuvremenu su i vojnici Kfora u susednoj Jagnjenici otvorili za saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kontrolni punkt u tom mestu koji je bio blokiran nakon okupljanja Srba, tako da i saobraćaj na putu Zvečan - Zubin Potok potok kroz Jagnjenicu funkcioniše neometano.

Srbi blokirali saobraćaj u Zupču više od dva sata nakon što je uhapšen Vučinić, koji je osumnjičen za ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija u julu prošle godine.

Predsednik skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović obratio se okupljenim građanima na barikadi, rekavši da blokada puta neće pomoći porodici Vučinić ali ni uhapšenom Slobodanu.

On je pozvao građane da oslobode jedanu saobraćajnu traku za neometan prolaz automobila, što su okupljeni i učinili.

Božović je istakao i da će porodica Vučinić angažovati advokata koji će braniti osumnjičenog Slobodana.

Euleks policija i kosovska policijska služba priveli su danas Vučinića u blizini mesta Zupče, rekao je jedan od rođaka Vučinića, koji je želeo da ostane anoniman.

U jutrošnjoj akciji hapšenja Vučinića bio je priveden i njegov otac Blagoje, koji je pušten iz pritvora u južnom delu Kosovske Mitrovice oko 16 časova.

Portparol Euleksa Nikolas Hoton potvrdio je ranije danas Tanjugu da su policajci Euleksa uhapsili jednog od osumnjičenih u vezi sa ubistvom pripadnika Kosovske policijske službe (KPS) Envera Zumberija.

Hoton je precizirao da je "osumnjičeni uhapšen jutros u Kosovskoj Mitrovici i on je jedan od šetorice ljudi za kojima je raspisana međunarodna poternica oktobra 2011. godine".Zbog ubistva kosovskog policajca na Interpolovoj poternici se nalazi šestoro osumnjičenih Srba: Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Dušan Jovanović, Ratomir Kasalović i Slobodan Vučinić.

Zumberi je ubijen u pucnjavi 26. jula nedaleko od prelaza Brnjak, u incidentu koji se dogodio dan pošto su specijalne jedinice kosovske policije (Rosu) zauzele prelaz Brnjak, dok su Srbi iz Leposavića blokadom puta pokušali da ih spreče da preuzmu prelaz Jarinje.

Otac osumnjičenog za ubistvo policajca pušten iz pritvora

Policija Euleksa pustila je iz pritvora Blagoja Vučinića, koji je danas sa svojim sinom Slobodanom, osumnjičenim za ubistvo jednog kosovskog policajca, uhapšen kod sela Zupče na Kosovu.

Slobodan Vučinić, Srbin iz sela Zupče, osumnjičen za ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija jula prošle godine, uhapšen je danas u blizini sela Zupče.

U jutrošnjoj akciji hapšenja bio je priveden i Blagoje, njegov otac, koji je, kako javlja reporter TV Most iz Zvečana, tokom popodneva pušten iz pritvora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.